Vraag & Antwoord

OS Linux

[Red Hat 7.3] Red Hat-update

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik heb het maar druk met mijn (spotgoedkope!) CD-rom van munnikes. Niet alleen heb ik daarmee een upgrade naar KDE 3.0.3 kunnen doen - zoals dat uit dit topic voldoende blijkt - maar ik zou daarmee nu ook Red Hat 7.3 zelf kunnen updaten. Dat is voor mij echter weer net iets spannender.

  1) Ten eerste bestaat die update voornamelijk uit één map met …i386.rpm's, maar er zitten ook mappen met een paar …i586 respectievelijk ..i686.rpm's tussen. Bij het opstarten vindt Linux dat ik een i686 machine heb, maar volgens Control Center / System / Linux Kernel Configurator heb ik een i386 architecture: we hebben het over een Pentium 4 1.5 GHz.

  Hoe zit dat en wat zou ik moeten kiezen?

  2) Deze update zou (uitgaande van de …i386.rpm's) de kernel van 2.4.18-3 naar 2.4.18-10 jagen. Niet echt een reuze stap, maar toch iets waarvoor ik huiverig ben.

  Welke risico's brengt zo'n kernel update mee?
 • Wat betreft i386 etc. houd daarbij het volgende in de gaten:

  als je een i686-computer hebt, dan kun je pakketjes, gemaakt voor i386, i486, i586 en i686 probleemloos en door elkaar installeren.
  Maar als je de keuze hebt, kies dan altijd degene die het dichtst bij jouw processor komt, omdat deze pakketjes speciaal zijn gecompileerd voor deze processoren, en evt nieuwe instructies gebruiken, wat de snelheid ten goede komt.

  Wat betreft een kernelupgrade, ik denk dat als je een vanillekernel van RedHat gebruikt (dus een ongewijzigde die tijdens de installatie van RH is geinstalleerd), en je wilt een nieuwere installeren die door RH wordt aangeboden voor de distroversie die je gebruikt, dan zal je volgens mij niet tegen problemen aanlopen.

  Je kunt overigens meerdere kernels naast elkaar gebruiken. Door bij het opstarten aan te geven welke kernel je wilt gebruiken kun je wisselen tussen je huidige kernel en de nieuwe. Met Linuxconfig van RH kun je dit regelen…

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.