Vraag & Antwoord

OS Linux

[Red Hat 7.3] Installatie bootflop probleem (initrd.img)

Anoniem
one_234
2 antwoorden
 • Hallo Allen,

  Na het lezen van het artikel in de Computer Totaal van Oktober over een Linux Bestands/printer server leek het mij leuk op mijn oude Intel 166 daarvoor te gaan gebruiken…

  Nadat ik alle cd's van Red Hat 7.3 had gedownload en gebrand, cd 1 in de pc gedaan en tot de conclusie gekomen dat de pc niet kan booten van CD (Ja ja HELE oude pc).

  Op de CD gekeken en bij met rawritewin.exe de image boot.img op disk gezet.

  Disk in de oude pc gedaan en er komt een installatie scherm en ik moet op <ENTER> drukken om de installatie van Red Hat 7.3 te starten.

  Maar als ik op <ENTER> druk krijg ik de volgende melding:
  [quote:ee343fb53c]Loading initrd.img…
  Boot failed: please change disks and press any key to continue.[/quote:ee343fb53c]Maar met welke disk moet ik de boot disk vervangen?!?!?!

  Weet iemand hier een antwoord op?!?!?!

  Alvast bedankt….
 • [quote:ab29fb24f6="one_234"]Disk in de oude pc gedaan en er komt een installatie scherm en ik moet op <ENTER> drukken om de installatie van Red Hat 7.3 te starten.
  Maar als ik op <ENTER> druk krijg ik de volgende melding:
  Loading initrd.img…
  Boot failed: please change disks and press any key to continue.[/quote:ab29fb24f6]
  Zover ik weet zijn PCs opstartbaar vanaf cd-rom vanaf Pentium.
  Staat bij jou in je BIOS bij Boot Sequence, als je een aantal maal drukt op Page Up of - Down, cd-rom er niet bij of krijg je een foutmelding tijdens het opstarten vanaf cd-rom?

  Verscheen er wel toen het maken van de bootdisk voltooid was, het bericht: Image successfully written?
  Waarschijnlijk heeft die diskette een slechte sector, heb je al een andere diskette geprobeerd. Als het met andere diskettes ook niet lukt kan het ook zijn dat het diskette station slecht is.

  In principe heb je maar één boot diskette nodig. Als er wel een tweede diskette nodig is zoals bij SCSI harddisks dan wordt er om gevraagd, maar dan zonder: boot failed.
  :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.