Vraag & Antwoord

OS Linux

Chello problemen --> ervaring?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • mtu = maximum transmit unit of zo. Hoe groot een pakketje maximaal mag zijn. mru is dacht ik hetzelfde maar dan voor ontvangen (receive).

  Het werkt nu trouwens weer wat beter. Ik heb nergens in mijn stenciltjes een vast IP nummer staan, dan is DHCP toch de manier om te connecten?
 • [quote:b418480423="wbsoft"]mtu = maximum transmit unit of zo. Hoe groot een pakketje maximaal mag zijn. mru is dacht ik hetzelfde maar dan voor ontvangen (receive).

  Het werkt nu trouwens weer wat beter. Ik heb nergens in mijn stenciltjes een vast IP nummer staan, dan is DHCP toch de manier om te connecten?[/quote:b418480423]

  nee, ik dacht het niet, dan moet je statische IP gebruiken. DHCP deelt het IP zelf uit.
 • Hallo,

  wij hebben nu een dag of 4 chello. De eerste dagen (woensdag t/m zaterdag) werkte het als een zonnetje, mooi snel (soms 120Kbyte/sec).

  Maar sinds zondagmiddag tot nu toe (maandagmorgen 11.15) is het hopeloos. Het regent timeouts, vaak al bij de nameserver lookup en zelfs nederlandse sites verschijnen gewoon niet (timeout), onvolledig of uiterst traag.

  Ik heb met iptables alles netjes dichtgetimmerd (gelijk woensdag al) en dat werkte prima. Ook als ik de firewall eruit gooi wordt het niet beter.

  Voordat ik in het provider-forum ga "klagen" even de vraag: hoe is de chello ervaring van andere Linux-gebruikers? Is dit normaal, is er iets tegen te doen, of ligt het puur aan chello?

  bedankt voor elke hint/tip/ervaring. Ik zit nu weer via inbellen bij xs4all online, maar het moet natuurlijk niet te gek worden :evil:
 • ik heb chello draaien via com21 modem en 3com 100mbit nic, en ik kan er alleen maar positief over zijn, snelheid en zelfs stabiliteit zijn goed. op snelle sites krijg ik een stabiele 200k per seconde aan me broek.

  de name lookups van chello heb ik geen ervaring mee, ik gebruik hun DNS's niet. dat is een stuk dat ik zelf doe, alsmede de e-mail.

  Maar verder ben ik tevreden over chello.
 • [quote:5f8aef7e94="wbsoft"]Hallo,

  wij hebben nu een dag of 4 chello. De eerste dagen (woensdag t/m zaterdag) werkte het als een zonnetje, mooi snel (soms 120Kbyte/sec).

  Maar sinds zondagmiddag tot nu toe (maandagmorgen 11.15) is het hopeloos. Het regent timeouts, vaak al bij de nameserver lookup en zelfs nederlandse sites verschijnen gewoon niet (timeout), onvolledig of uiterst traag.[/quote:5f8aef7e94]

  Waar woon je ergens, in welke provincie?? Ik weet "toevallig" dat het netwerk in het noorden gewoon heel slecht is, en in Brabant, retegoed…
  het kan ook zijn dat er wat verkeerd is in de wijkcentrale, je moet je modem maar eens door laten meten door de chello helpdesk ('s ochtends bellen ;) )

  [quote:5f8aef7e94]
  Voordat ik in het provider-forum ga "klagen" even de vraag: hoe is de chello ervaring van andere Linux-gebruikers? Is dit normaal, is er iets tegen te doen, of ligt het puur aan chello?
  [/quote:5f8aef7e94]
  Ligt aan chello, ben ik vrijwel zeker van

  [quote:5f8aef7e94]bedankt voor elke hint/tip/ervaring. Ik zit nu weer via inbellen bij xs4all online, maar het moet natuurlijk niet te gek worden :evil:[/quote:5f8aef7e94]

  Als je een IP hebt en je belt de helpdesk, vraag dan naar de naam van de helpdesker en vraag of ie je in de Ping-monitor gooit. Verders kun je vragen naar het UPC-garantieplan: voor elke dag geen internet of heel slecht, kun je twee dagen terugbetaald krijgen…

  voor meer vragen:
  Bas@nedlinux.nl
 • [quote:4686fddd3a="Bint"]Waar woon je ergens, in welke provincie?? Ik weet "toevallig" dat het netwerk in het noorden gewoon heel slecht is, en in Brabant, retegoed…
  het kan ook zijn dat er wat verkeerd is in de wijkcentrale, je moet je modem maar eens door laten meten door de chello helpdesk ('s ochtends bellen ;) )[/quote:4686fddd3a]In Vorden, in de buurt van Zutphen. Ik zal eens bellen.[quote:4686fddd3a]Als je een IP hebt en je belt de helpdesk, vraag dan naar de naam van de helpdesker en vraag of ie je in de Ping-monitor gooit. Verders kun je vragen naar het UPC-garantieplan: voor elke dag geen internet of heel slecht, kun je twee dagen terugbetaald krijgen…[/quote:4686fddd3a]Ik heb geen vast IP (hoewel ik regelmatig hetzelfde krijg, maar ook vaak andere). Ik maak de verbinding met dhcpcd (zonder opties). Soms werkt de verbinding direct na het tot stand komen prima, maar komen er al na een paar seconden nauwelijks meer pakketjes door. Ook kwam zondagmiddag dhcpcd niet eens op (hij blijft het dan een minuut proberen).
 • Mm ik heb nooit ergens last van.
  Bijna altijd een downsnelheid van rond de 300kb/s en nog haast nooit downtime gehad.
  Ik draai ook dhcp zonder opties en mijn IP adres is vast, behalve toen ik een andere netwerkkaart ging gebruiken veranderde het.
 • Nou, ik begin te merken dat echt, telkens als ik dhcpcd stop en weer start er een prima verbinding is, maar na 2 seconden al blijft alles weer steken. Het ligt niet zozeer aan DNS, maar er komen domweg geen pakketjes door.

  Als ik dhcpcd laat stoppen en weer starten is de verbinding steeds heel even goed.

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen dit nog een beetje te debuggen. Ik weet trouwens niet wat voor modem ik heb (een groot grijs metalen ding zonder knopjes of wat ook, alleen met 4 lampjes waarvan de bovenste 2 steeds branden).

  Bedankt voor de hulp tot dusver!
 • Een wilde gok, is het misschien handig om de mtu/mru-waarde te verlagen?

  Max
 • Thanx, maar het helpt niet echt.

  Hij staat standaard op 1500, kleiner maken maakte het onmogelijk de verbinding nog op gang te krijgen (in syslog:[code:1:9c4de54ad3]Oct 7 13:56:11 obelix dhcpcd[7998]: sendto: Message too long[/code:1:9c4de54ad3]) en groter maken lukt ook niet (Foutmelding:[code:1:9c4de54ad3]SIOCSIFMTU: Invalid argument[/code:1:9c4de54ad3]). Helaas!

  Nog steeds is het zo dat alleen de eerste 2 tot 20 seconden er een goede verbinding is waarna hij verzandt. (En dat was de eerste paar dagen niet zo, vreemd…)
 • kan iemand muij uitleggen wat die MTU en MRU waardes zijn??

  Wat i kdenk dat het probleem is, zijn de signaal waardes, die zijn verkeerd, en dat ligt aan chello….

  effe bellen of ze em bij willen stellen en dan is het probleem opgelost…
 • Het werkt nu weer prima, en op de chello storingssite las ik dat maandag 7 okt idd een storing in een "deel van het netwerk" is verholpen, waardoor mensen geen verbinding hadden.

  Dat zal het (hoop ik) geweest zijn. Sorry voor de drukte op dit topic, maar ik kan er zo slecht tegen als iets niet gewoon werkt :-) en dan nog wel onder Linux :-?

  Op een ander deel van het support gedeelte (test server) las ik ook idd dat DHCP idd het protocol is waarmee IPnrs worden toegewezen. Ik was al bang dat ik onterecht dhcpclient requests zat te broadcasten :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.