Vraag & Antwoord

OS Linux

leesfouten tijdens installatie Mandrake 9.0

Anoniem
bvvelde
4 antwoorden
 • Bij het installeren van Mandrake 9.0 (net gedownload) op mijn laptop word tijdens de installatie gevraagd om de 3e CD. Gek genoeg wordt de CD niet als juist herkend, en kan ik vanaf deze CD dus niets installeren.

  Vervolgens heb ik Mandrake willen installeren op mijn AMD, maar nu krijg ik tijdens het installeren van pakketten van CD 2 de melding dat bepaalde pakketten niet kunnen worden geinstalleerd..
  De installatie gaat dan niet meer verder.

  Bij eerdere Mandrake-versies heb ik ook dergelijke leesfouten meegemaakt. Andere linux-distributies geven geen enkel probleem. Is dit een bekend probleem? Wat doe ik fout? :(
 • Ik had ook een pakketje dat niet geinstalleerd kon worden, dus je bent niet de enige. Waardoor het komt weet ik ook niet. :(
 • Ik heb nog een tip gekregen: het inlezen is meestal geen probleem met een brander. Naast mijn DVDspeler (waarmee ik de eerdere installaties heb gedaan) heb ik nog een brander.

  Ik heb de installatie nu via de brander laten lopen, en er is geen vuiltje aan de lucht. Een installatie zonder foutmeldingen!
  Helaas wil drakconf niet starten, maar dat is weer een ander probleem. :)
 • Ook ik had last van 'leesfouten', waardoor ik enkele pakketjes niet kon installeren.
  Ik gebruikte de brander als source, want deze is master en via de grafische installatie methode kun je geloof ik nergens de source aangeven.
  Dus heb ik en text install gedaan en na wat gepiel via den gewone cd speler geinstalleerd.

  Vreemd, heb het met geen enkele versie gehad.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.