Vraag & Antwoord

OS Linux

Startup Services "Mounting SMB filesystems"?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Vraagje, hopelijk niet te ingewikkeld. –> Mandrake 9.0 geinstalleerd, werkt perfect… maarrrrrr… toch een probleem?…. Ik heb Linux en Windows. Bij het booten van Linux blijft de boot hangen bij "Mounting SMB filesystems"… als ik <enter> druk, dan gaat het boot proces verder. Ik heb bij de services dit proces gestopt, maar toch komt Mandrake met " Mounting SMB filesystems na reboot.."???… Ik heb de Samba client en Server verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Na het verwijderen kan ik dus geen Windows meer mounten, maar na herinstallatie blijft Mandrake bij het booten wederom stoppen bij " Mounting SMB filesystems…". Kan iemand mij vertellen hoe ik dit proces kan disablen? of zodanig kan configureren dat het bootproces zonder problemen doorstart?…….

  Ps: als ik met Konqueor naar www.computertotaal.nl ga en probeer in te loggen,… kan ik niet inloggen!!!!?… Moet ik IE hebben om dit forum te benaderen????????.. wakker worden computertotaal!
 • moet je eens kijken wat er in je smb.conf staat misschien dat mandrake die automatisch genereerd en dat daar te veel onzin in staat voor de rest kan je genoeg documentatie vinden over samba op internet of via man.

  p.s. gebruik dan ook Mozilla. Of misschien cookies aanzetten in konqueror
 • Wat inloggen betreft, nooit problemen hiermee ondervonden met Konqueror op deze site…


  Wat smb betreft, weet je zeker dat je in alle runlevels deze service hebt uitgeschakeld?
  Dus in runlevel 3 en 5?


  Max
 • [quote:608b21c4a2="Mnijbroek"]…

  Ps: als ik met Konqueor naar www.computertotaal.nl ga en probeer in te loggen,… kan ik niet inloggen!!!!?… Moet ik IE hebben om dit forum te benaderen????????.. wakker worden computertotaal![/quote:608b21c4a2]

  galeon doet het perfect hoor. Waarschijnlijk een instelling van Konqueror die ergens verkeert staat
 • Wat smb betreft, weet je zeker dat je in alle runlevels deze service hebt uitgeschakeld?
  Dus in runlevel 3 en 5?


  Max

  Konqueror zal ik nog wel even checken Max, … maar als je als root inlogt en dan de services stopt…. hoe kunnen deze services dan toch nog geenabled zijn tijdens het bootprocess. Runlevel 3 en 5…. er is zo een system prog genaamd sysV geloof ik… waarbij je alle runlevels kan zien… … maar die werkt dus niet meer in Mandrake 8.2 nog wel, maar in 9.0 krijg ik een prog crash dat het niet werkt… feest dus!. Hoe kan ik dan SMB dan disablen… in alle runlevels???… ps: klinkt als een game als we het over levels hebben…???
 • geef de S* bestanden van smb in alle rc dirs een andere naam
  dus S0135 ==> /etc/init.d/smb wordt
  K003 ==> /etc/init.d/smb (kill script)
  voorbeeld van een runlevel uit /etc/rc.d/rc :
  [quote:652d880ab8]
  # First, run the KILL scripts.
  for i in /etc/rc$runlevel.d/K* ; do
  check_runlevel "$i" || continue
  [/quote:652d880ab8]

  K betekend dattie uitstaat..
  de S dattie aanstaat.. let op de volgorde van de bestanden..
 • [quote:871c7ad236="Mnijbroek"]

  Konqueror zal ik nog wel even checken Max, … maar als je als root inlogt en dan de services stopt…. hoe kunnen deze services dan toch nog geenabled zijn tijdens het bootprocess.[/quote:871c7ad236]
  Tja, als je een programma dat automatisch met het systeem start afsluit, dan kun je er op wachten dat het bij de volgende start weer wordt opgestart ;)
  [quote:871c7ad236]

  Runlevel 3 en 5…. er is zo een system prog genaamd sysV geloof ik… waarbij je alle runlevels kan zien… … maar die werkt dus niet meer in Mandrake 8.2 nog wel, maar in 9.0 krijg ik een prog crash dat het niet werkt… feest dus!. Hoe kan ik dan SMB dan disablen… in alle runlevels???… ps: klinkt als een game als we het over levels hebben…???[/quote:871c7ad236]
  Ga naar /etc/rc.d/rc3.d en /etc/rc.d/rc5.d (mapnamen kunnen anders zijn, kijk even wat hier op lijkt op jouw systeem..)
  en zoek de links op die verantwoordelijk zijn voor het starten van de smb-services. Vervang de eerste S in de link-naam door een K.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.