Vraag & Antwoord

OS Linux

Vergeet Gnome en KDE, nu is er de XP Desktop Environment!!

Anoniem
Marcel de Reus
10 antwoorden
 • Het eerste wat ik mis is 3 virtuele bureaubladen. Verder is het volledig mijn smaak niet. En als ik dan helemaal eerlijk koet zijn vind ik het teveel op windows lijken. (Dat laatste kun je opvatten zoals je het wilt.)

  Ik blijf voorlopig nog wel een tijdje sawfish-gnome gebruiken. (En dat bevalt me bijzonder goed.)
 • Kijk en huiver op
  http://www.xpde.com/index.php

  Max
 • *zucht* dat is nu alweer het zoveelste desktop envirnoment :roll:
  Gewoon een beetje Qt, icons van Kde ofzoiets, drie regels XLib…. en klaar!!!!
  Zo wordt linux steeds gefragmenteerder, lekker handig
  Maw ik geloof dat ik ook een desktop env. ga maken, wie doet er mee ??? :lol:

  Barry
 • Ach kom nou, er zijn ook tientallen verschillende shells voor Windows maar je hoort toch ook niemand klagen dat Windows steeds gefragmenteerder wordt?
 • Is toch een leuk hebbedingetje :D , zal toch meer M$ lovers aantrekken naar dhr. TuX door zo'n soort dingen :o
 • Geinig… meer niet…. ik hou het bij blackbox, kde en gnome
 • [quote:dcac0e1589="RobertV"]Ach kom nou, er zijn ook tientallen verschillende shells voor Windows maar je hoort toch ook niemand klagen dat Windows steeds gefragmenteerder wordt?[/quote:dcac0e1589]
  Nou neen, da's helemaal niet erg ;)

  Maar je wordt er wel eens moe van dat iedereen probeert hetzelfde te doen (basisgui aanleveren), terwijl Linux juist zit te springen om verbetering van de huidige gui's en killerapps voor bij deze gui's.

  Max
 • gadver, wat ONTIECHELIJK lelijk

  ik vindt gnome 2 en kde3 er toch 10x beter uitzien
 • [quote:1f0ccd4bf7="maximilaan"]Kijk en huiver op
  http://www.xpde.com/index.php
  Max[/quote:1f0ccd4bf7]Voor mij persoonlijk hoeft dit niet, ik houd het bij KDE, maar het lijkt me een uitstekende optie voor een bedrijf, dat de dure licenties van M$ wil inwisselen voor Linux maar dan zo pijnloos mogelijk. Werknemers kunnen ongelofelijk gaan zeuren als er iets verandert in de dagelijkse routine en dit is een hulp om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Kortom xpde lijkt me een prima initiatief.
 • [quote:c440fb9177="Douwe"]Voor mij persoonlijk hoeft dit niet, ik houd het bij KDE, maar het lijkt me een uitstekende optie voor een bedrijf, dat de dure licenties van M$ wil inwisselen voor Linux maar dan zo pijnloos mogelijk. Werknemers kunnen ongelofelijk gaan zeuren als er iets verandert in de dagelijkse routine en dit is een hulp om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Kortom xpde lijkt me een prima initiatief.[/quote:c440fb9177]

  Dit argument begrij ik wel, maar gebruik dan als bedrijf bijv. Lycorish Linux. Dat is gewoon KDE, maar dan dusdanig omgebouwd dat het systeem als 2 druppels water op Windows lijkt.
  Kijk, het probleem met xpde is dat de window manager weliswaar op Windows lijkt qua look&feel, maar dat er verder geen applicaties voor beschikbaar zijn.
  Die komen dan mogelijkerwijs uit de kde/gnome stal. Gevolg is dat die elk hun eigen look&feel houden, waardoor de desktop weliswaar op Windows lijkt, maar de programma's heel anders reageren.
  Voordeel van het verbouwen van kde of gnome is dat je meteen de look&feel van alle, voor deze desktops geschreven applicaties wijzigt in de look & feel voor Windows.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.