Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

[suse 8, kde302] afsluiten computer vanuit kde

maximilaan
4 antwoorden
  • Tot voor kort kon ik vanuit het kde menu direct mijn laptop afsluiten zoals shutdown -h now. Dit zat geloof ik standaard in kde of suse ingebouwd.
    Om de een of andere reden, volgens mij na een update met YOU moet ik uitloggen en beland ik in kdm. Vanuit kdm is er geen afsluit mogelijkheid, zover ik zie.
    Hoe kan ik weer herstellen dat ik de pc uitschakel, vanuit de knop uitloggen?
  • in het configuratiecentrum van KDE kun je KDM zo instellen dat hij toe staat dat elke user de computer afsluit.
    Als jouw kdm dit niet toont is de optie waarschijnlijk uitgeschakeld.
    verder kun je ook vanuit kde zelf de computer afsluiten, dan hoef je niet eerst uit te loggen, om vervolgens kdm op te starten om vandaaruit de pc af te sluiten ;)
    Hiervoor ga je in het kde configuratiecentrum naar "Persoonlijk->Sessiebeheerder"
    Selecteer de optie "computer uitschakelen" als standaardactie.
    Kies evt ook 'uitloggen bevestigen' om er voor te zorgen dat je achteraf nog wel kunt kiezen tussen uitloggen, herstarten en afsluiten.
    Nadat je dit bevestigt hebt (en mogelijk X opnieuw hebt gestart) krijg je bij het uitloggen een ander uitlogvenster te zien, alwaar je kunt kiezen uit afsluiten, herstarten of inloggen onder nieuwe gebruikersnaam.

    Succes, Max
  • He bedankt. Dat persoonlijk - sessiebeeerder uitschakelen, was de optie die verkeerd stond. Dat is wat ik zocht. Top. :D
  • Hallo Max, of anderen,

    Het leek inderdaad de goede instelling te zijn. Maar als ik dan afsluit, opent toch kdm weer. En als ik vervolgens weer in het configuratiecentrum kijk dan staat de instelling weer terug op: inloggen als een andere gebruiker.
    Wat gaat er mis? Was het niet zo dat ik eerst kon kiezen bij het afsluiten? Of vergis ik me daar in?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.