Vraag & Antwoord

OS Linux

Na upgrade Slackware 8.0 - Slackware 8.1 geen ADSL meer

1 antwoord
  • Hallo, Ik heb vandaag mijn Slackware 8.0 geupgraded naar Slackware 8.1. Dat ging niet helemaal goed (mijn usr partitie was vol (ik heb 3 partities: / , /usr en /temp)). Dus heb ik Slackware 8.1 opnieuw geïnstalleerd en daarbei heb ik (alleen) mijn /usr partitie laten formatteren. De installatie ging toen goed. Toen de installatie voltooid was deed Slackware het ook goed, echter ik kon niet meer op internet komen met ADSL4Linux. Ik heb ADSL4Linux opnieuw geïnstalleerd en ook de instellingen opnieuw in het moden laten zetten maar ik kan niet op internet komen. Als ik het probeer (met adsl start) krijg ik dit te zien:[quote:f7ff9d9ee2] MXStream verbinding wordt opgebouwd. Start van inloggen op het MXStream netwerk... Ok, PPPD gestart. Wachten op starten van de ADSL verbinding. Duurt dit langer dan 1 minuut, doe dan CTRL+C om dit te stoppen. ...............U bent niet ingelogd... Er wordt nu een script gestart die problemen kan detecteren. U kunt dit afbreken door CTRL+C te doen. No errors detected. Maybe your connection IS up after all? If not; try increasing the number of lines to fallback. [/quote:f7ff9d9ee2] Ik kan dan ook geen webpagina's bereiken, ook niet als ik het ip-adres intyp. Ik heb ook mijn kernel opnieuw gecompileerd, maar ook dat heeft niet geholpen. De goede modules zijn volgens mij geladen:[quote:f7ff9d9ee2]Module Size Used by Tainted: P nls_iso8859-1 2844 2 (autoclean) vfat 9228 1 (autoclean) fat 28824 0 (autoclean) [vfat] 8139too 13480 1 (autoclean) mii 1040 0 (autoclean) [8139too] ppp_deflate 39040 0 (unused) ppp_async 6144 1 ppp_generic 14432 3 [ppp_deflate ppp_async] slhc 4272 0 [ppp_generic] lp 5984 0 (unused) parport_pc 12356 1 parport 12896 1 [lp parport_pc] [/quote:f7ff9d9ee2] Ook in de dmesg kan ik niks vreemds ontdekken:[quote:f7ff9d9ee2]Linux version 2.4.18-xfs-1.1 (root@darkstar) (gcc version 2.95.3 20010315 (release)) #2 Sat Oct 19 20:35:52 CEST 2002 BIOS-provided physical RAM map: BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable) BIOS-e820: 000000000009fc00 - 00000000000a0000 (reserved) BIOS-e820: 00000000000f0000 - 0000000000100000 (reserved) BIOS-e820: 0000000000100000 - 0000000007ff0000 (usable) BIOS-e820: 0000000007ff0000 - 0000000007ff3000 (ACPI NVS) BIOS-e820: 0000000007ff3000 - 0000000008000000 (ACPI data) BIOS-e820: 00000000ffff0000 - 0000000100000000 (reserved) On node 0 totalpages: 32752 zone(0): 4096 pages. zone(1): 28656 pages. zone(2): 0 pages. Local APIC disabled by BIOS -- reenabling. Found and enabled local APIC! Kernel command line: BOOT_IMAGE=linux_xfs ro root=342 Initializing CPU#0 Detected 451.051 MHz processor. Console: colour VGA+ 80x25 Calibrating delay loop... 897.84 BogoMIPS Memory: 126684k/131008k available (1233k kernel code, 3936k reserved, 246k data, 204k init, 0k highmem) Dentry-cache hash table entries: 16384 (order: 5, 131072 bytes) Inode-cache hash table entries: 8192 (order: 4, 65536 bytes) Mount-cache hash table entries: 2048 (order: 2, 16384 bytes) Buffer-cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes) Page-cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes) CPU: Before vendor init, caps: 0383fbff 00000000 00000000, vendor = 0 CPU: L1 I cache: 16K, L1 D cache: 16K CPU: L2 cache: 512K CPU: After vendor init, caps: 0383fbff 00000000 00000000 00000000 Intel machine check architecture supported. Intel machine check reporting enabled on CPU#0. CPU: After generic, caps: 0383fbff 00000000 00000000 00000000 CPU: Common caps: 0383fbff 00000000 00000000 00000000 CPU: Intel Pentium III (Katmai) stepping 03 Enabling fast FPU save and restore... done. Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done. Checking 'hlt' instruction... OK. POSIX conformance testing by UNIFIX enabled ExtINT on CPU#0 ESR value before enabling vector: 00000000 ESR value after enabling vector: 00000000 Using local APIC timer interrupts. calibrating APIC timer ... ..... CPU clock speed is 451.0242 MHz. ..... host bus clock speed is 100.2273 MHz. cpu: 0, clocks: 1002273, slice: 501136 CPU0<T0:1002272,T1:501136,D:0,S:501136,C:1002273> mtrr: v1.40 (20010327) Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au) mtrr: detected mtrr type: Intel PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xfb0d0, last bus=1 PCI: Using configuration type 1 PCI: Probing PCI hardware PCI: Using IRQ router VIA [1106/0596] at 00:07.0 Activating ISA DMA hang workarounds. Linux NET4.0 for Linux 2.4 Based upon Swansea University Computer Society NET3.039 Initializing RT netlink socket Starting kswapd Journalled Block Device driver loaded SGI XFS with no debug enabled block: 128 slots per queue, batch=32 Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 6.31 ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx VP_IDE: IDE controller on PCI bus 00 dev 39 VP_IDE: chipset revision 6 VP_IDE: not 100% native mode: will probe irqs later ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx VP_IDE: VIA vt82c596a (rev 07) IDE UDMA33 controller on pci00:07.1 ide0: BM-DMA at 0xd000-0xd007, BIOS settings: hda:DMA, hdb:DMA ide1: BM-DMA at 0xd008-0xd00f, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:DMA hda: WDC WD200EB-00BHF0, ATA DISK drive hdb: ST36422A, ATA DISK drive hdc: CD-W54E, ATAPI CD/DVD-ROM drive hdd: SAMSUNG SC-140B, ATAPI CD/DVD-ROM drive ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14 ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15 hda: 39102336 sectors (20020 MB) w/2048KiB Cache, CHS=2434/255/63, UDMA(33) hdb: 12500460 sectors (6400 MB) w/256KiB Cache, CHS=778/255/63, UDMA(33) Partition check: hda: hda1 hda2 < hda5 hda6 hda7 hda8 hda9 hda10 > hdb: hdb1 hdb2 hdb3 hdb4 Floppy drive(s): fd0 is 1.44M FDC 0 is a post-1991 82077 [drm] Initialized tdfx 1.0.0 20010216 on minor 0 NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0 IP Protocols: ICMP, UDP, TCP IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes TCP: Hash tables configured (established 8192 bind 8192) NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0. XFS mounting filesystem ide0(3,66) VFS: Mounted root (xfs filesystem) readonly. Freeing unused kernel memory: 204k freed Adding Swap: 104416k swap-space (priority -1) XFS mounting filesystem ide0(3,65) XFS mounting filesystem ide0(3,67) parport0: PC-style at 0x378 [PCSPP(,...)] lp0: using parport0 (polling). CSLIP: code copyright 1989 Regents of the University of California PPP generic driver version 2.4.1 PPP Deflate Compression module registered 8139too Fast Ethernet driver 0.9.24 PCI: Found IRQ 5 for device 00:10.0 PCI: Sharing IRQ 5 with 00:13.0 eth0: RealTek RTL8139 Fast Ethernet at 0xcc843000, 00:50:bf:61:a4:ce, IRQ 5 eth0: Identified 8139 chip type 'RTL-8139C' eth0: Setting half-duplex based on auto-negotiated partner ability 0000. [/quote:f7ff9d9ee2] Ik gebruik dus een Ethernet modem, die aangeloten is op een ethernetkaart. Ik kan mijn modem ook gewoon pingen, dus ik zou echt niet weten wat er mis is. Ik gebruik ADSL4Linux 1.09a. Onder Slackware 8.0 werkte het probleemloos. Weet iemand wat er mis kan zijn en wat ik daar aan kan doen? Bij voorbaat dank.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.