Vraag & Antwoord

OS Linux

[Red Hat 7.3] Mail zenden via kabelmodem werkt niet (meer?)

Anoniem
PeBo
6 antwoorden
 • Misschien niet echt een Linuxonderwerp, maar het lukt me niet (meer? ik dacht dat ik dat tot voor kort nog wel kon, maar ik twijfel daarover nu een beetje) om mail via mijn "inbelprovider" (waar ik een actief mailadres heb) te sturen als ik verbonden ben met mijn "kabelprovider". Om mail te verzenden (smtp, overigens) moet ik dus weer (of nog?) ouderwets inbellen. Dat gebeurt me zowel in Evolution 1.0.8 als in Kmail 1.4.3. Mail ontvangen gaat echter probleemloos.

  Zou het probleem aan een instelling in Linux kunnen liggen of is het mogelijk dat "inbelproviders" je het onmogelijk maken mail te zenden als je niet inbelt?
 • Heb ik ook gehad met HetNet. Een tijdje wou het verzenden niet via een andere provider, later opeens wel weer (?) Mogelijk dat de smtp-server tijdelijk niet bereikbaar is via het Internet, maar nog wel als je direct bij de betreffende provider inbelt…

  In kmail moet je bij de smtp-server overigens wel aangeven dat de server authenticatie vereist, en uiteraard de gebruikersnaam & wachtwoord opgeven..
  Max
 • Dat laatste zou mij niet helemaal verbazen, omdat providers een vergoeding krijgen voor gegenereerde tikken. Wat is er overigens op tegen om via je kabel-provider mail te versturen? Volgens mijn kun je gewoon in je mailprogramma opgeven dat het reply-adres anders is dan die van je kabel-provider.
 • Dank voor de antwoorden … het ligt (kennelijk en gelukkig) niet aan mij. Misschien dat ik eens ga informeren bij mijn provider of men daar durft te zeggen of inderdaad de smtp-server alleen open staat voor inbellers.
 • veelal stellen providers hun smtp service alleen beschikbaar voor gebruikers die op dat moment ingelogd (dus ingebeld) zijn

  (geen enkele provider wil een open relay server hebben…)
 • Klopt, ik heb verschillende inbelproviders, maar alleen HetNet werkt via een verbinding met een andere provider, de rest stelt zijn server alleen beschikbaar aan inbellers op hun eigen systemen.

  Maar als je via kabel internet, dan mag ik aannemen dat je kabelprovider een smtp-server aanbiedt voor het verzenden van mail.
  Stel deze gewoon in als verzend-server, en laat de rest van je instellingen intact. Dan ontvang je gewoon de post via je inbelprovider zijn pop3-server, en verstuur je via de smtp-server van je kabelprovider. Doe ik overigens ook.
  Verder kun je in kmail verschillende 'transportservers' instellen.
  Kies in de 'Opsteller' bij menu 'Beeld' voor de optie 'Berichtentransport'. KMail voegt dan een nieuwe regel toe aan de headers van de Opsteller, waarin je via een spinveld een andere ingestelde smtp-server kunt kiezen.
  Je kunt ook verschillende identiteiten aanmaken, selecteer dan in het voorgenoemde menu de optie 'Identiteit' om een spinveld voor de identiteitswisseling te activeren.  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.