Vraag & Antwoord

OS Linux

[KDE 3.0.3] Onzinnig groot venster

Anoniem
maximilaan
6 antwoorden
 • Als ik de Konsole opstart krijg ik een onzinnig groot venster - breder dan de desktop, niet erg handig - met daarop een Tip of the day. Op zich een triviaal probleem: vinkje bij "Show on start" weghalen en dan heb je daar geen last meer van.

  Ik vroeg me echter af of je de venstergrootte (van dat venster en wellicht ook van andere vensters) ergens kan instellen. Ik had vroeger bijv. een soortgelijk probleem met een venster ergens in Konqueror. Dat is door een update verdwenen. Kortom: het komt wel vaker voor.
 • In Konsole kan het in ieder geval zo: sleep het venster naar de gewenste afmetingen, klik dan op Settings > Save settings en voila… grote kans dat het bij de meeste KDE apps zo kan.
 • Hmmm … met [u:108da538c7]S[/u:108da538c7]ize kan het alleen maar groter dan de toch al te grote afmetingen. Bovendien springt Sto[u:108da538c7]r[/u:108da538c7]e Settings daarna niet aan, dus bewaren is er niet bij. Komt op mij tamelijk vreemd over.

  Ik vond uiteindelijk (op bugzilla van KDE kan je trouwens niet zoeken op "Tip of the Day"!) de volgende opmerking bij bug 48178:

  Qt 3.0.5 bug.

  Tja, dat helpt mij in ieder geval niet veel. Ik zoek dus verder.
 • Ik heb dat ook wel eens gehad met de config dialoog van KMail en idd ook met de tip of the day van Konsole.

  Als het een qt bug is zit er niets anders op dan hints uitzetten en wachten op qt 3.0.6 :(
 • Te grote vensters ligt niet alleen aan QT, maar mogelijk ook (of eerder) aan de grootte van de programmameldingen in de applicatie.
  KMail bijv. heeft veel dialoogvensters die te groot zijn voor een 800x600-scherm. Dit komt doordat de tekst in de dialoogvensters te lang is om in een kleiner venster te tonen. Het zoekdialoog in de Nederlandstalige versie van KMail is hiervan een goed voorbeeld, de tekst "niet overeenkomstig met reguliere expressies" zorgt ervoor dat het dialoogvenster 30% langer is dan het toch al te grote Engelstalige dialoogvenster.
  Op dit moment wordt dit opgelost in de make_it_cool ontwikkelingstak van kmail.

  Voor wie in de Nederlandstalige versie van KDE te grote vensters tegenkomt, mail me even (rinse@kde.nl), dan zoek ik de oorzaak op en zal ik trachten dit te verhelpen..

  Max
 • Beter laat dan nooit! Na een update van Red Hat Linux 7.3 via up2date is het opeens over: Tip of the Day is weer een normaal venster.

  Die update leverde mij niet alleen Kernel 2.4.18-18.7.x (hoe verzin je het!) op, maar ook veel KDE-pakketjes met het nummer 3.0.3-0.7.2 en onder meer nog qt-3.0.5-7.14. Dus ik zal in ieder geval niet kunnen zeggen of het nu een Qt of een KDE bug(je) was. Kan ik na al die slapeloze nachten eindelijk eens tevreden mijn PC afsluiten ….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.