Vraag & Antwoord

OS Linux

SuSE 8.1 installatie vanaf harde schijf

Anoniem
ton12
4 antwoorden
 • Ik heb nu bijna alle directories van SuSe 8.1 gedownload en daarna een bootdisk aangemaakt om de installatie te starten. Maar zogauw ik het installatie-pad heb opgegeven geeft een foutmelding dat het geen image kan vinden. Kan iemand mij misschien vertellen wat voor een image of er gezocht wordt en waar het evt. zou moeten staan.
 • Kijk even op http://susefaq.sourceforge.net voor het hoe en wat betreffende de installatie vanaf de schijf.

  Max
 • Tijdens de installatie van SuSE 8.1, via harde schijf, heb ik de rootimage in ramdisk geladen (via "Settings>Debug (expert)>Load rootimage into ramdisk"). Na alle instellingen gecontroleerd te hebben heb ik de installatie gestart, maar na het formatteren van de Linux-partitie kreeg ik de melding: "kon partitioner /dev/hda1 niet mounten op /dev/windows/C. Kan iemand mij misschien vertellen wat er fout gaat?
 • Hoi,

  Blijkbaar heeft SuSE dat probleem nog steeds niet opgelost… Tijdens het booten vanaf de nieuwe bootflop wordt ook de oude root-partitie gedetecteerd en gemount. De /etc/fstab file die daarin staat wordt OOK ingelezen en alle schijven die daarin staan worden OOK gemount!!! Met andere woorden: als je SuSE 8.1 hebt gedownload op bijvoorbeeld /dev/hda4 (ik noem maar wat) en deze partitie staat ook in je /etc/fstab, dan geeft YaST een foutmelding dat die partitie NIET gemount kan worden (correct!). Je krijgt het NIET voor elkaar SuSE wijs te maken om die partitie op een andere manier te benaderen. De enige oplossing is: de verwijzing naar je SuSe installatie partitie verwijderen in je /etc/fstab file! Na de installatie kan je de partitie weer terug opnemen in je /etc/fstab.

  Tja, en als je SuSE 8.1 gedownload hebt op je root-partitie, dan heb je pas *echt* een probleem; tot zover ik weet is installatie dan onmogelijk…

  Een lastig probleem, waarvoor ik geen andere oplossing weet. Iemand anders wel?

  Succes,

  Philip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.