Vraag & Antwoord

OS Linux

Mijn netwerk performance -> slecht!

Anoniem
w.roosenburg
9 antwoorden
 • Ik heb eindelijk weer een ouwe gammele 486 weten te scoren zodat ik mijn kapotte router weer repareren kan.

  Ik heb slackware 9 (beta, met dank aan danieldk ;) ) geinstalleerd en twee netwerkkaarten (allebei 3com 3c509 combo) erin gepropt.

  Nu heb ik internet via chello en dit is allemaal gedeeld en werkt. Echter de performance van het netwerk laat te wensen over. Nu is het internet traag (chello, wat wil je) maar het interne netwerk ook.

  Soms heb ik wel 25% packet loss intern, om over extern nog maar te zwijgen. Er zijn een aantal opties aan de netwerkkaart die je in kunt stellen met de 3com configuratietools:

  Full duplex / half duplex
  BNC, TBase10
  Server optimalisation / client optimalisation

  Nu heb ik uiteraard op de ene netwerkkaart 10Base aan staan (kabel van kabelmodem) en BNC voor intern netwerk (COAX). Ik heb beide kaarten op half duplex staan en de server optimalisation aan.

  Nu denk ik dat dit goed is, maar door de lage performance zegt me dat ik iets wijzigen moet, maar ik weet zogauw niet wat. Ik heb ook een vrij standaard firewall-script gemaakt (standaard alles ACCEPT, MASSQUERADING on etc.) dus ik heb niet het gevoel dat het aan de firewall ligt.

  Iemand ideeen???
 • begrijp ik dat je van 1 netwerkkaart van zowel de utp als de bnc connector gebruik maakt?

  dat kan iirc niet!
 • [quote:fcbab2a079="Mithrandir"]begrijp ik dat je van 1 netwerkkaart van zowel de utp als de bnc connector gebruik maakt?

  dat kan iirc niet![/quote:fcbab2a079]

  In die ene pc zitten 2 netwerkkaarten. 1 via utp de wijde wereld in en die andere met coax naar het netwerkje. Tenminste, dat begrijp ik er van. Anders zou hij geen eens een verbinding hebben.

  Het probleem met die coax-kabels is dat ze we eens een beetje brak kunnen zijn. Misschien dat je nog eens alle aansluitingen moet checken. En dide netwerkaartjes zijn ook niet meer de nieuwste. Misschien dat daar ook niet meer alles helemaal naar behoren functioneert.
 • Verder op het verhaal van water:

  Als je intern al packet loss hebt, tja, dan zal extern ook zeker niet optimaal zijn. :wink:

  Je hebt wel hosts e.d. goed ingesteld?
 • Ja! en ik heb 2 netwerkkaarten, anders zou ik idd geen verbinding hebben :)
 • Misschien kun je nog wat opties meegeven aan de modules als je die laadt, volgens mijn kon dat met die 3com kaarten.

  Verder zou ik het ook niet weten hoor…..

  O ja, die 486 heeft het wel goed gedaan? Of is dit je eerste poging?
 • Die 486 doet het prima. Overigens heb ik nu wat veranderd en heb ik intern geen packet loss meer :)

  Alleen naar buiten nog wel, maar dat zal wel weer aan Sjello liggen. 's Avonds rond 8 uur heb ik een paket-loss van 10%-30% naar buiten toe. Is dat normaal op drukke uren?
 • [quote:3969d6c7f7="w.roosenburg"]Die 486 doet het prima. Overigens heb ik nu wat veranderd en heb ik intern geen packet loss meer :)
  [/quote:3969d6c7f7]

  En dat was …….?
 • het moet toch op full-duplex? :roll:
  wij hadden een server op half duplex, en het duurde bijna een uur om 8 GB over een 100mb/s lan te kopieren, nu een 3com full duplex kaartje derin en hoppa, snelheid genoeg :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.