Vraag & Antwoord

OS Linux

Knoppix ISO

Anoniem
Djordie
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb de knoppix iso gedownload, maar kom er niet uit hoe die met Nero als opstartende CD moet worden gebrand.
  Graag hulp.

  B.v.d.

  Djordie
 • is dat niet iets als "beeld branden"??
 • [quote:ebcf1e889a="wstolk"]is dat niet iets als "beeld branden"??[/quote:ebcf1e889a]

  klopt Nero –>bestand–>beeld branden

  Het is van de iso zelf afhankelijk of de cd naderhand bootable is. Omdat het om een Linux-installatiecd gaat is ie waarschijnlijk wel bootable.
 • Oeh, Knoppix dat is een goede lokker voor Linux.

  Een ISO is dat hij een cd maakt vanaf een bescrhijving. Je brander brandt gewoon netjes zoals deze in de ISO staat beschreven. Als de ISO zegt dat de cd-rom bootable is dan maakt hij deze bootable. Net zoiets als diskcopy in het oude dos.
  Maar Knoppix zou ik op een RW zetten. Je gaat toch niet permanent gebruiken als OS. Of je bent het na een tijdje beu of je neemt toch wel een volledige OS.

  Of ik moet het helemaal verkeerd hebben.
 • Knoppix is een leuk initiatief. Het is gewoon een werkende versie van Linux op cd-rom. DMV softwarecompressie zijn ze er in geslaagd een complete distro incl alle benodigde applicaties (in C!T staat 900!) op een cd te persen. Ondanks dat alles weer moet worden uitgepakt draait het systeem op acceptabele snelheid. Knoppix is volledig alleen-lezen, alles wat je opslaat gebeurt puur in het geheugen, en ben je bij een start dus kwijt. Mogelijk dat 3.1 dat nu permanent op flop opslaat, zodat je tenminste de configuratie kunt bewaren tussen de sessies door.
  Verder kun je het bootproces van knoppix zodanig aanpassen dat deze bijv. de configuratie leest vanuit een map op je schijf, en met veel geduld krijg je hem ook zover dat hij voortaan bestanden op je schijf opslaat…

  Wij van KDE hebben Knoppix getest voor het vertalen van software door Windows-gebruikers. Alhoewel het een acceptabele omgeving opleverde was de omgeving te fragiel om serieus mee te werken. Zo was bijna een dag werk verdwenen omdat er een bestandscorruptie op de flop onststond die gebruikt werd voor de opslag..

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.