Vraag & Antwoord

OS Linux

nuttige boeken voor n00b??

Anoniem
Cyphus
8 antwoorden
 • wat is een goed boek om als beginner te lezen en op die manier echt wat nuttige commando's en andere zaken van linux te leren kennen?
 • http://users.skynet.be/bluedigit/cursus/

  The Linux Cookbook: http://www.dsl.org/cookbook/

  http://www.tldp.org/guides.html

  http://www.oreilly.com/openbook/

  verder is "Rebel Code" van Glyn Moody super leuk!
 • Niet te duur… Linux in 24 uur

  Wat duurder… Linux Unleashed  Maar er is momenteel zoveel… www.comcol.nl
 • Tsja boeken…
  Ik ben ongeveer een maand geleden begonnen met Linux. Ik zat eerst helemaal in de stress, moet ik een boek kopen ofzo, ik had nl. overal gelezen over ingewikkelde tekst commando's en zo. Dit bleek echter niet nodig. Ik snapte het eigenlijk meteen: de commando's lijken erg op die van DOS (logisch, DOS is gebaseerd op Unix en Linux ook), en bovendien werk je het grootste gedeelte in de grafische omgeving. Leren door te doen dus. Alles wat ik niet snapte vroeg ik op forums (fora??) zoals deze.

  En als je dan toch nog een boek wil, kan je gratis de [b:d6a450a7c7]Debian Tutorial[/b:d6a450a7c7] downloaden. Het is eigenlijk een handleiding voor Debian, maar het is eigenlijk (op de package manager na) hetzelfde als een andere Linux distro.
 • ik heb nooit met dos gewerkt dus wat dat betreft schiet ik weinig op. verder weet ik niet precies wat ik wil weten. ik weet alleen dat ik later ooit nog eens goed met linux overweg wil kunnen dus dan lijken me boeken het makkelijkst.
 • linux in 24 uur is goed… ben ik zelf ook mee begonnen….

  neem eens een kijkje op shop.nedlinux.nl daar zijn er aardig wat te koop voor een hele leuke prijs!!
 • mijn tip : koop *geen* boeken!
  Ik heb in het verleden al heel wat geld aan boeken uitgegeven en heb er eingelijk nooit veel aan gehad. Download gewoon ergens op linuxdoc.org ofzo een beginners HOWTO en haal je info ook verder van Internet.

  Mijn 2 centen … :wink:
 • De een leert snel uit zichzelf, de ander via een boek. Of nog anders. Linuxdoc.org is inderdaad ook goed.

  Tip: koop een niet te duur boek zoals Linux-in-24-uur om je alvast op weg te helpen. Kijk daarna of je in de boeken wilt blijven. Ik doe alles dwars door elkaar voor verschillende onderwerpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.