Vraag & Antwoord

OS Linux

Welke videokaart (2D) werht het best onder linux

Anoniem
maximilaan
6 antwoorden
 • Ik zit met de gedachte te spelen om een andere video-kaart te kopen. Welke valt aan te raden?
 • [quote:af91b0556d="Demonaz"]Ik zit met de gedachte te spelen om een andere video-kaart te kopen. Welke valt aan te raden?[/quote:af91b0556d]Zelf vind ik tot nu toe videokaaarten met een Nvidia chipset het beste voor Linux. Die Gainward Nvidia kaart Geforce 4Ti 4200 die ik vijf maanden geleden kocht voldoet prima, zowel 2D & 3D.
  Getest met distro's: Mandrake, Redhat, SuSE en Slackware. Als je alleen 2D nodig hebt kun je een Geforce4 Mx 460 overwegen.

  Wat voor een videokaart heb je nu?
  :roll:
 • Ik heb nu een ATI rage 128 met 32 MB
 • Een ATI videokaart heb ik ook getest met Linux. Namelijk een ATI Radeon 9000 Pro van Connect.
  De geteste Linux distro's hebben voor die videkaart alleen een vesa driver. Deze werkt redelijk in 2D. Maar minder goed dan videokaarten met een Nvidia chipset, waar goede drivers voor zijn.
  Voor de ATI Radeon 9000 Pro van Connect zijn op dit moment nog geen goede drivers beschikbaar. :wink:
 • Ik heb een matrox G550 onder RedHat 8.0 en hij werkt perfect (moest je distributie deze niet ondersteunen, kan je wel een third-party driver downloaden). De G550 is volgens mij een van de beste 2D kaarten op de markt. Hij ondersteund ook 3D, maar verwacht daar maar niet te veel van. (Voor populaire games brengt Matrox geregeld patches uit zodat ze wel te spelen vallen met hun kaarten, alleen wordt Linux hierbij niet ondersteund :( ).
 • Ik vroeg mij opeens af in hoeverre je 3D nodig hebt als je geen spelletjes speelt. Weet iemand hoe ver het staat met 3D in desktops ed ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.