Vraag & Antwoord

OS Linux

[Suse 8.1] Kernel headers

Anoniem
polleke630
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ben ik weer met een vraagje waar ik geen antowwrd op vind.

  Met make xconfig kernell gemaakt, opgeslagen, make dep en make clean gedaan en make bzImage. Maar geen image in arch/i386/boot. Meerdere keren geprobeerd.

  Ik gebruik de kernel soure(2.4.19) van suse8.1 die bij de installatie zat. Kan het er aan liggen dat ik de kernel headers niet heb en als dat nodig is waar kan ik die dan downloaden? Of moet ik gewoon 2.4.20 downloaden en daar mee aan de slag gaan?

  Paul
 • Na "make dep" moet "make bzImage", "make modules", "make install" en "make modules_install" worden uitgevoerd. "make clean" verwijderd tijdelijke bestanden, dus die moet pas aan het eind van het proces.

  De broncode van de kernel hebben ze meegeleverd opdat je de kernel zelf kan compileren, dus ik neem aan dat alle bestanden daar in zitten.

  Als hij om een andere rede niet compileerd geeft hij een fout terug. Aan de hand van die fout kan bepaald worden waarom het mislukte.

  Overigens werkt het compileren van een kernel bij mij ook lang niet altijd vlekkeloos, en dat kwam meestal door de gekozen instellingen.
 • Ok, ga ik nu 2.4.20 uitproberen. En dan op de goede volgorde die makes uitvoeren.

  Ik denk dat ik ook wel verkeerde keuzes heb gemaakt. Maar ik ga gewoon experimenteren door de nieuwe kernel apart in grub zetten en dan uitproberen, dat moet geen probleem zijn he?

  Paul
 • In plaats van make bzImage, kun je met make bzdisk je gecompileerde kernel op een diskette installeren. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.