Vraag & Antwoord

OS Linux

[RedHat 8.0] Beeldschermadapter wijzigen vanaf de prompt?

3 antwoorden
  • Ik heb tijdens de installatie van RedHat per ongeluk de verkeerde beeldschermadapter opgegeven en als ik nu opstart wordt GNOME niet geladen. Als ik het met de hand start krijg ik een foutmelding met iets van "screens not found". Hoe verander ik mijn schermadapter vanaf de prompt. Ik weet totaal niets van Linux, dit is de eerste keer dat ik het gebruik, dus houd het a.u.b. een beetje eenvoudig. Oh, en ik heb nu alleen RedHat op m'n HD staan, kan ik er hierna ook nog zonder problemen Windows ME er op zetten?
  • [quote:828c7c6bd8="Oeloe"] Hoe verander ik mijn schermadapter vanaf de prompt.[/quote:828c7c6bd8] [code:1:828c7c6bd8] redhat-config-xfree86 [/code:1:828c7c6bd8] [quote:828c7c6bd8="Oeloe"] Oh, en ik heb nu alleen RedHat op m'n HD staan, kan ik er hierna ook nog zonder problemen Windows ME er op zetten? [/quote:828c7c6bd8] Als er nog voldoende vrije harddisk ruimte over is (minimaal 2 GB) en je over een Redhat opstart diskette beschikt, dan kun je idd zonder problemen Windows Me installeren. :wink:
  • Paar opties.... setup xf86cfg (wel eerst met rpm installen misschien) XF86Config xf86setup of XF86Config editten als laatste redmiddel wel XF86Config backuppen (maar dat zal ik wle tegen dovemans oern zeggen.... anders had je dit probleem nu niet :-? ) van tevoren

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.