Vraag & Antwoord

OS Linux

dual processor

Anoniem
maximilaan
3 antwoorden
 • Heeft het zin om een computer met 2 processoren aan te schaffen.

  Onder windows schijnt het zo te zijn, dat het geen merkbare winst oplevert voor een programma dat gedraaid wordt. Op enkele programma's na (StudioMax) maakt het niks uit; de taken worden beurtelings door de wtee processoren gedaan, terwijl de andere staat te niksen.
  Waar wel winst mee te halen zou zijn, is de situatie waarin verschillende (zware) applicaties tegelijk draaien, uiteraard in verschillende vensters. Die kunnen dan wel ieder van een andere processor gebruik maken. Zodat je veel sneller uit bent als je een aantal programma's tegelijkertijd actief hebt.

  Hoe is dat onder Linux (Suse 8.1) ? Ik wil graag Linux blijven gebruiken, maar ik heb nou eenmaal een aantal programma's uit de windows-wereld die ik ook wil blijven gebruiken. Wine gaat nog niet goed genoeg. Dual boot en de hele tijd omstarten gaat prima, maar daar word ik niet goed van. Wat nu leuk lijkt te zijn is vmware. Dat is nu goed geinstalleerd (demo), het netwerk loopt, prima wel. Maar een flinke partij LANGZAAM zit er ook bij. Echt niet goed genoeg om er autocad ofzo in te draaien. E'en oplossing is natuurlijk: geheugen erbij. OK, komt eraan.
  En een dual-processor machine zou de andere oplossing kunnen zijn.
  De derde oplossing, linux laten voor wat het is en terug naar de firma Ramen en Deuren (Windows & Gates) zal op dit forum wel niet in de prijzen vallen, en bij mij ook niet.
 • Nou, volgens mij wordt het goed ondersteund door SMP, of niet??

  In kernel 2.5.x wordt het nog verder uitgebouwd, en wordt het allemaal nog sneller
 • www.mosix.org ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.