Vraag & Antwoord

OS Linux

Heeft de opensource wereld als een antwoord op TCPA?

Anoniem
MrLeeJohn
22 antwoorden
 • Achter deze link bevind zich een stuk over TCPA/Palladium. Een "nieuw" soort "beveiliging" voor teokomstige PC's.

  http://home.wanadoo.nl/squell/tcpa-faq.html

  Hoe zijn jullie reacties hierop en is er al een opensource antwoord?
 • Interresant artikel met een hele hoop waarheden. :evil:

  Zeker de laatste alinea is waar ik zeker bang voor ben.
  Als je de macht geeft aan commercieele instaties [b:29cd54d230]moet[/b:29cd54d230] het gewoon wel fout gaan.
 • Het idee achter tcpa lijkt me wel wat. Moet men alleen niet te ver doordraven….

  Palladium…. MS zal best een veilige voordeur inbouwen…. maar de achterdeuren…. daar maak ik me zorgen over.

  Ik hoop dat Intel niet weer te veel WIntel wordt… da's mijn enige echte zorg…
 • Het enige antwoord dat OSS kan hebben is er voor zorgen dat het marktaandeel van OSS-software dusdanig groot is dat grote jongens er niet in slagen om TCPA of Palladium goed van de grond te krijgen.

  Max
 • Yep.
 • Zat toevallig op mijn werk een stukje te lezen over een OSS BIOS en dat zou natuurlijk ook een antwoord kunnen zijn op bovengenoemde computercriminaliteit :( :evil:

  Nog ff krijg je pc met een licentie zoals nu voor windows en office gelden.

  U mag deze pc wel gebruiken maar er niets aan veranderen noch kijken hoe eea. werkt, noch optimaliseren zodat de werking ervan verbeterd of ter uwer voordeel benut kan worden.
  U mag deze pc slechts voor veel geld steeds updaten maar u kunt nooit en te nimmer iemand aansprakelijk houden voor het niet werken van deze door u duur betaalde machiene

  Enz. Enz. :cry:
 • Is er eigenlijk een stichting ter promotie van OSS (linux)?
 • [quote:646f55a224="Demonaz"]Is er eigenlijk een stichting ter promotie van OSS (linux)?[/quote:646f55a224]

  De overheid :o
 • [quote:78df67731d="Demonaz"]Is er eigenlijk een stichting ter promotie van OSS (linux)?[/quote:78df67731d]

  http://www.vosn.nl/

  Max
 • Ik vraag mij af of het zover komt. De regiocode van DVD's is ook al flink mislukt en die hardware-code in de intel-proc's is ook nooit een succes geworden. Uit overweging van concurentie zou AMD kunnen besluiten om bijv. er voor te zorgen dat de proc ook zonder tcpa wil werken. verder zijn de chinezen bezig met hun eigen 32 bits x86 proc. En die zal zeker geen tcpa ondersteunen.

  Intel en M$ spelen de concurentie zo alleen maar in de kaart. Als bv. Staroffice die beveiligen niet kent, is Staroffice makkelijk te kopieren en raken meer mensen bekend met Staroffice. Vervolgens hoeft SUN alleen maar er voor te zorgen dat er voldoende bedrijven zijn die voor Staroffice willen betalen, en die paar illegale copietjes neemt men op de koop toe.

  Komt bekend voor, hè Bill?
 • Natuurlijk hebben "we" een oplossing: 486'ers met Slackware Linux of *BSD, een beetje recycling is ook niet slecht met die troep die we maken ;).

  Maar antwoorden zijn er IMHO genoeg. Eerst heel hard protesteren. Komt het daadwerkelijk op de markt dan verliezen, zoals al eerder geopperd is, de bedrijven die die zooi leveren een heel stuk markt. Ten eerste de enkele procenten van de desktopmarkt die al in handen is van alternatieve systemen, maar op high-end systemen zal het verlies ook groot zijn, veel supercomputers (lees clusters) draaien Linux, veel internetinfrastructuur draait op BSD. De fabrikanten die niet aan die grappen mee doen (of mogelijkheden geven om het eenvoudig uit te schakelen) plaatsen zichzelf daarmee automatisch in een betere concurrentiepositie.
 • Voorlopig ben ik niet echt impressed:

  ik bouw mijn PC's zelf,
  ik gebruik AMD procs,
  ik gebruik geen windows.

  Er is geen security chip die in mijn computer komt. Als ze betere security willen dan nemen ze fijn Linux of OpenBSD.
  Het is gewoon een slapexcuus op illegale software tegen te gaan en voor commerciële organisaties in mijn PC te koekeloeren.
  BTW ik en met mij duizenden anderen zijn heel creatief met soldeerbout :D
  Vaak zijn dit soort dingetjes eenvoudig te omzeilen en zolang Linux alleen in gunstige zin van TCPA gebruikt maakt vind ik alles best.
  Het idee van TCPA is geen eens slecht, alleen M$ wil dat zoals gewoonlijk uitbuiten.
  Misschien geven dit soort stunts de nog hopeloze M$ slaven wel een zetje in de goede richting :)
 • Zoals ik het zie kun je er pas omheen als er moederbord fabrikanten zijn die het dus zonder Fritz gaan stellen , maar zodra het in de proc komt zul je over een enkel jaar hopeloos achter lopen qua snelheid en mogelijkheden die anderen dan wel hebben.

  Verder zul je met een "untrusted" systeem geen bestanden meer kunnen inzien die door trusted machines gemaakt zijn (of was het MET :o ) en zal de rest van de wereld ons vervloeken omdat we hun mail niet meer kunnen beantwoorden of de doc's die ze sturen per omgaande post retourneren omdat ze nieteens te openen zijn.

  Nen als die domme Amerikanen hier niet zelf tegenin gaan zal de rest van de wereld aan hun macht overgeleverd worden ivm. de gecontroleerde macht die aan de overkant dan onstaat bij de grote soft en hard ware boeren.

  Ik heb het artikel een som mijn gemak zitten doornemen en moest toch wel een beetje aan een dictatuur scenario denken, Jij doet/mag doen wat ik wil/toestaat en verder lekker je mond houden anders schakel ik je gewoon uit en verdwijn je voor altijd tot je toegeef dat alleen ik het bij het juiste eind heb :cry:

  Nee dit blijf ik goed volgen en het laatste moederbord zonder Fritz en de laatste proc zondr TCPA zullen voor mij zijn :D en dan kan ik tenminste nog vrij blijven terwijl de kuddedieren binnen de korste keren hun fout zullen inzien en beseffen dat er geen weg terug meer is.

  Ik hoop dat met name uit Europa toch wel wat verweer komt zeker nu men OSS zo'n kans geeft……

  Wij zullen toch niet de enige slimmerikken zijn aan deze kant van de plas :o
 • Ach, er is geen prob. Die TCPA chip kan geen kwaad zolang het OS het niet misbruikt. Ik heb geen illegale software dus het boeit me niet, mijn vader en broertje gebruiken een illegale XP en dan zijn die dus ook gelijk over naar d goede kant.
  BTW voordat eenmaal de chips erzijn ed heeft Linux hopelijk bij de overheid van GB, Frankrijk ed al de definitieve zegening gekregen, aangezien GB nogal wat invloed heeft zal er dan dus wel een oplossing komen.
  Dat je geen doc's meer kunt openen gaat niet gebeuren (of hopelijk wel, .doc moet gewoon verdwijnen :D )
  We zijn met zijn allen echt wel slimgenoeg Linux in staat te stellen zo'n chip of dat Palladium geval te kunnen simuleren.
 • helaas zal reverse engenering verboden zijn :(
  je mag het wel proberen maar er niet in slagen :evil:

  En aangezien er al aan TCPA gewerkt wordt voor Linux zal dat daar op neer komen dat je straks simpelweg je eigen kernel niet meer kunt maken bijv.
 • Tja wat doe je tegen zoiets. Het overgrote deel van de klapvee meute in de wereld is al blij wanneer Words, Eksel en Powerpunt goed werken. Dus dat deze techniek erdoor wordt gestampt is iets wat wel zeker is. Wat je inderdaad gaat krijgen is een gecontroleerde omgeving waarbij met één druk op de knop alle informatie verzameld kan worden en voor $$$ doorgespeeld wordt aan commerciele bedrijven.

  Wat ik zo vreemd vind is waar al die bedrijven het geld vandaan halen vandaag was het op de radio dat disney©™ weer enorm verlies heeft gedraaid en is het nou niet disney©™ die een groot aandeel heeft in de ontwikkeling van TCPA ?? :)

  Maarja dan kijk je verder en lees je de berichten over mensen die linux draaien op een Microsoft©™ X-Box. Dan lach ik maar weer een beetje ;)
  Een DVD encryptie die alleen maar op een gecertificeerde Microsoft©™ Player©™ af te spelen is. Een paar knappe koppen buigen zich erover en Deccs komt naarbuiten en iedereen kan weer DVD's afspelen op het platform waar ze zelf voor kiezen. Zonder daarbij enige ©™ te schenden. En weer lach ik een beetje :wink:
  De broncode moet overal weggehaald worden van website's. Tja dan drukken we de broncode toch gewoon op t-shirts ;) en weer lach …..

  Kortom een door commerciele belangen gecontroleerde omgeving zal altijd blijven bestaan, maar altijd zullen er mensen zijn die voor hun mening uit durven komen en zich niet tegen laten houden door mensen met $$$ in hun ogen :lol:
 • Zojuist gelezen dat Sony Staroffice gaat installeren ipv MS Office. De reden: kosten besparing. Aan de verkoop van pc's wordt nauwelijks meer verdiend en dus proberen de fabrikanten de kosten te drukken. De grap van het verhaal is dat MS ooit groot is geworden met de koppelverkoop van software en pc's, maar door die zelfde koppelverkoop gaan bedrijven nu op zoek naar andere leveranciers. Ofwel, de concurentie doet haar werk.

  En als StarOffice meer gemeengoed gaat worden, dan is dat ook positief voor Linux.
 • [quote:61c807634d="water"]Zojuist gelezen dat Sony Staroffice gaat installeren ipv MS Office. De reden: kosten besparing. Aan de verkoop van pc's wordt nauwelijks meer verdiend en dus proberen de fabrikanten de kosten te drukken. De grap van het verhaal is dat MS ooit groot is geworden met de koppelverkoop van software en pc's, maar door die zelfde koppelverkoop gaan bedrijven nu op zoek naar andere leveranciers. Ofwel, de concurentie doet haar werk.

  En als StarOffice meer gemeengoed gaat worden, dan is dat ook positief voor Linux.[/quote:61c807634d]

  YEP
  = waar

  maar zolang ik een winkel als vobis oid. binnenstap en zeg dat ik een mamaplankje met een proc nodig heb en ze me dan willen veplichten om er ook een Windows cd bij te nemen omdat nu eenmaal is die zij met M$ hebben …… :oops:

  Kijk ik weet wel hoe het zit maar toen ik dit dus meemaakte was ik samen met een collega van mij in de winkel en die stond al dat ik me er maar niet druk om moest maken omdat het toch gewoon zo was :evil:

  nou ik heb toen de boel lekker op stelten gezet en ze ff verteld dat koppelverkoop bij wet verboden was :D toen bonden ze wel in en kon ik dus gewoon plankje en proc. meenemen :D

  Maar de massa zal hier niet tegen in verweer gaan en dus opgezadelt worden met een OS waarmee ze eigenlijk niets kunnen (gezien de problemen die ik om me heen hoor over XP )

  Dus ik ben bang dat TCPA / Pelladium enz. simpel in de maag van de massa gesplits worden en nu maar hopen dat we straks gewoon borden kunnen kopen en er desnoods een Chineesche processor op kunnen zetten
 • Tsja, na me beter ingelezen te hebben zie ik pas de ernst van de situatie. Door met een niet-Fritz PC te draaien wordt je vanzelf een keer uitgesloten van andere digitale communicatie. Kortom het is slikken of stikken. En als het werkelijk mogelijk wordt centraal het openen van bepaalde bestanden te verbieden is big brother nabij.

  Daarom zijn we vandaag met een website over TCPA, DMCA, Palladium, cryptografierestricties, etc. begonnen. Het doel is een site te maken die "het normale volk" in kan lichten over de erst van de situatie. Zoals al eerder is geopperd, is het over laten stappen van zoveel mogelijk mensen op opensource de enige oplossing.

  Anyway, de site is te bezichtigen op: http://digivrijheid.blowgish.org/ . Ik hoop er volgende week meer tijd aan te besteden ('t weekend ben ik weg).
 • de site http://www.vrijschrift.org/ is ook een site die hier wel aan te relateren is; alhoewel het zich meer tegen softwarepatenten richt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.