Vraag & Antwoord

OS Linux

[samba] installatie uit Computer Totaal - wachtwoordprobleem

Anoniem
LibraOne
6 antwoorden
 • Even kijken, ik heb met het commando [b:19df969e86]smbadduser linuxnaam:smbnaam[/b:19df969e86] mijn gebruikers bekend gemaakt bij samba.
  Als je onder die naam en wachtwoord inlogt op je Windows-pc, dan kun je de share onder Linux openen, zonder dat je weer een wachtwoordprompt krijgt.

  Max
 • Hello allen,

  In een artikel van Computer Totaal wordt een Samba installatie beschreven (nummer 10 van dit jaar). Allemaal gelukt en zo. In de een-na-laatste alinea (De bestanden) wordt beschreven de tmp directory als algemene share te maken die voor iedereen toegankelijk is (elke user). Dat lukt ook maar eerst krijg ik op een w2k client elke eerste keer dat ik de share aanklik in Verkenner een schermpje waarop ik user en wachtwoord moet invullen. Ik vul dan niets in en klik op ok en dan kan ik wel verder. Maar wat kan ik doen om toch dat schermpje weg te krijgen?

  Ook krijg ik de share voor elke user niet aan de praat. Ik heb unix users aangemaakt en met webmin gesynchroniseerd met Samba users. De users hebben dezelfde naam/wachtwoord als de users op de w2k clients. Toch krijg ik als ik op de w2k client naar de homes share ga niet de user share te zien. Ik gebruik overigens Webmin, maar ben ook niet vies van een prompt of vi. Any help greatly appreciated.

  De Samba server is overigens RH7.3, Samba 2.2.7 en Webmin 1.030. RH7.3 is met RHN up-to-date en gepatched.

  Groet,

  LibraOne
 • [quote:910998d5ac="maximilaan"]Even kijken, ik heb met het commando [b:910998d5ac]smbadduser linuxnaam:smbnaam[/b:910998d5ac] mijn gebruikers bekend gemaakt bij samba.
  Als je onder die naam en wachtwoord inlogt op je Windows-pc, dan kun je de share onder Linux openen, zonder dat je weer een wachtwoordprompt krijgt.

  Max[/quote:910998d5ac]

  Behalve Win2k want dan moet je toch nog ff je ww opgeven
  Dit heb ikzelf ondervangen door mounts te maken die zodat tijdens inloggen op de windowsbakken direct de ww opgegeven moeten worden (eenmaal gedaan ben je er klaar mee overigen) dit heb ik trouwens ook voor win98se alleen wordt het dan direct met het inloggen in 98 geregeld (dus 1x inloggen in 98 en 2x in win2k)

  Ben bang dat je dar niet onderuit komt (is natuurlijk ook een stukje beveiliging.

  Wat config van samba aangaat … Mij lukt dat beter met swat (http://ip.van.je.bak:901 )
 • Hoi Wstolk,

  Wat gek eigenlijk dat er toch onder w2k nog een wachtwoord schermpje moet worden weggeklikt… is dat niet op een of andere manier te synchroniseren? Want dat is toch het idee van Samba toch dat het net zo werkt als met een MS Fileserver? Ik heb het trouwens met een w98 client nog niet geprobeerd.

  En ik ga ook nog even naar Swat kijken…

  Groet,

  LibraOne
 • [quote:b21939d588="LibraOne"]Hoi Wstolk,

  Wat gek eigenlijk dat er toch onder w2k nog een wachtwoord schermpje moet worden weggeklikt… is dat niet op een of andere manier te synchroniseren? [/quote:b21939d588]

  Als ik zijn posting goed begrijp wel ;)

  Max
 • [quote:bc0975ce79="maximilaan"][quote:bc0975ce79="LibraOne"]Hoi Wstolk,

  Wat gek eigenlijk dat er toch onder w2k nog een wachtwoord schermpje moet worden weggeklikt… is dat niet op een of andere manier te synchroniseren? [/quote:bc0975ce79]

  Als ik zijn posting goed begrijp wel ;)

  Max[/quote:bc0975ce79]

  idd voor win9x wel (dus slechts 1 keer ww intypen) maar win2k lukt me niet zelfs niet als ik voor zowel windows als linux als samba hetzelfde ww gebruik :D

  Maar ik praat nu over samba 2.0.7-51 en ga met een week of anderhalf pas met mijn nieuwe server (samba 2.2.5-124) aan de gang

  Dus info berust enigzins op een oudere samba :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.