Vraag & Antwoord

OS Linux

YAST & init.d

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • Daar kan ik wel over mee praten. Ik heb zojuist mij 3 PCI kaarten omgestoken, zodat mijn videokaart, geluidskaart en tv kaart een eigen IRQ hebben. Yast2 detecteerde de hardware opnieuw, zodat het nu lijkt dat ik 2 geluidskaarten en 2 tv kaarten heb.

  De meeste configuratie files die Yast wijzigt, zijn toch in /etc of een sub map. Dus wellicht kan het nuttig zijn van die hele map een backup te maken. :roll:
  Wat voor een (soort) foutmeldingen, na welke wijzigingen in Yast krijg je dan?
 • Ik wordt zo langzamerhand doodziek van YAST :(
  Telkens als ik het gebruikt heb wordt de volgorde van te starten proggies veranderd :( wat weer resulteerd in een berg errors tjdens booten of zelfs hangen (voor bepaalde tijd )

  Is er al iemand achter waar SuSE de tabel van bootvolgorde bijhoud ? zodat ik die handmatig kan veranderen en YAST van mijn zelf zorgvuldig gekozen volgorde afblijft ?

  YAST wil ik nml. voorlopig wel ff blijven gebruiken tot ik de boel helemaal op de rails heb (het gaat hier om mijn nieuwe server configuratie)
 • Niet zozeer foutmelding maar het is knap lastig dat Yast MIJN volgorde in /etc/init.d/rc3.d/ veranderd :(

  adsl kan nu eenmaal niet starten voor de firewall up is en het netwerk draaid :(
  en doe je dat wel dan hangt bij mij de boel dus :(

  Dus ik hoopte dat er een config file is waar die volgorde instaat maar heb het nog niet kunnen vinden zodoende heb ik nu rc3.d mar gekopieerd zodat ik hem altijd weer simpel terug kan zetten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.