Vraag & Antwoord

OS Linux

Mandrake

Anoniem
maximilaan
7 antwoorden
 • Ik had een tijdje geleden een installatie gedaan van Mandrake Linux 9.

  Mijn modem kreeg ik voor geen mogelijk aan de praat terwijl deze gewoon werd herkent en mijn videokaart werkte nog trager dan mijn Riva TNT kaartje vroeger. Ik had al bij linmodems gekeken en gedowned.

  Linux is heel stabiel en ziet er prachtig uit, maar of ik het kan beschouwen als vervanger voor Windows XP lijkt me onmogelijk. Ook CD-X-coast kreeg ik niet werkend. Ik moest als root inloggen en dan nog geen sjoege.
  Wat deed ik verkeerd?

  Werkt Quake 3, Emperor battle for dune, Aquanox en Need for Speed op Linux?
 • Ehh, je stelt wel erg veel vragen in een topi, en verwacht tevens dat we telepatisch zijn ;)
  Quake 3 is ook voor Linux beschikbaar, maar uiteraard werkt de versie die je thuis hebt liggen niet.
  Bij quake kun je overigens de mazzel hebben dat je de game-engine voor Linux gratis kunt downloaden via Internet.

  Max
 • Als je een nvidia-kaart hebt, kun je drivers ophalen bij www.nvidia.com . Daar wordt je videokaart een heel stuk sneller van.
 • welke foutmeldingen gaf X-CD-Roast?
 • En wat voor modem heb je en hoe heb je die geconfigureerd, en welk proggie gebruik je om in te bellen en en …… :lol:
 • Uhh, help,,,jaahahah

  Ik ben duidelijk niet geschikt voor Linux. Het is leuk om even te zien, maar het echte programmeerwerk is me totaal vreemd. Wat dat betreft ben ik echt een Windows gebruiker. Inbellen is gewoon inbellen bij mij en wat X-CD-roast precies allemaal zei weet ik niet. Iets in de vorm van een configuratiefile fout en dat de superuser X-CD-roast eerst moest starten :roll: :oops: En verder?

  Ik las en vroeg zomaar wat. Linux staat er inmiddels niet meer op. Laatst kwam er ik niet meer in :evil: En toen maar FDISK gedraaid :cry: Laffe actie eigenlijk.

  Ik mis het stiekem toch wel, maar Windows XP bevalt me ook prima. Misschien iets voor later. Ik heb iig een eerste indruk van Linux :)

  Toch bedankt voor jullie hulp. Het klopt dat de groep van Linux gebruikers wel behulpzaam is zoals ik vaker heb gehoort. Sorry, helaas kan ik jullie nog niet helpen met de Linuxproblematiek. De tijd komt voor mij nog wel.

  Ik zou heel eerlijk gezecht niet eens weten welke distributie voor mij geschikt is. Mandrake lag voor de hand omdat een maat van mij de CD's heeft.

  Groetjes
 • Ha, ik zou toch niet graag zien dat je die cd's zomaar weer opzij gooi :D

  Begin een smet rustig te installeren, (programeren hoef je echt niet te kunnen met Linux hoor) en kijk dan eens voor je iets wegklikt (zols een echte windows gebruiker) naar wat er werkelijk staat als je een foutmelding krijg.

  Wedden dat het je gaat bevallen, en geloof me het is een vreselijke kick als je helemaal (met een beetje hulp :D ) zelf een modem opgang slinger terwijl je eigenlijk dacht dat het niet kon.

  Tip:

  Draai ff een lijst van je aparaten in apparaat beheer van Windows. Die kan nml. van pas komen als je Linux installeer en je eigenlijk niet helemaal weet wat er in je machine zit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.