Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

[RH 8.0] Start Niet op

Anoniem
knopper
14 antwoorden
  • Mijn Moederbord = Asus p4s8x
    Met Integrated SIS 900 Netwerkaart


    Ik heb Linux Geinstalleerd.
    Tijdens install krijg ik melding van Could Not Load SIS 900 Blabla
    Maar verder alles goed.

    Dan gaan we hem voor het eerst booten, hopa
    Hij blijft hangen bij bringing up loopback interface
    en verder komt ie niet :(

    Plz help mij BVD

    Roy "BeNeLL" van Mierlo
  • Als ik me niet vergis zal na verloop van tijd er een melding verschijnen van bringing up eth0 … FAILED.

    En dan zal linux verder opstarten zodat je de problemen met je netwerkkaart kunt oplossen.
  • zorg dat je opstart in init 1
    Redhat gebruikt nog lilo ?
    dan is het simpel om ff bij de opties (vlak voor je kernel geboot wordt
    init 1
    te typen

    Gebruikt Redhat grup :(
    dan wordt het lastiger want dat moet via edit gebeuren en dan init 1 invoeren

    Vervolgens start linux op zonder netwerk ondersteuning en kun je in /etc/….
    opzoek gaan naar je interfaces (wellicht kun je ze mbv. netconf gewoon verwijderen)
    Als je je eth0 opgegeven hebt met dhcpclient dan moet je er voor zorgen dat hij wel een dhcpserver kan vinden of je geft zelf een ip op
    wbt. het hangen op lo…
    weet je zeker dat het er niet na is ??
  • Kan aan mij liggen, maar grub gebruikt bij mij gewoon de lilo-commando's die ik achter de prompt invoer ;)

    Max
  • [quote:6fd8942704="maximilaan"]Kan aan mij liggen, maar grub gebruikt bij mij gewoon de lilo-commando's die ik achter de prompt invoer ;)

    Max[/quote:6fd8942704]

    Wel ik krijg met grub géén commandprompt zoals met lilo :roll:

    Zal wel aan mij liggen maar bij grub heb ik nu niet zo'n lekker gevoel als met lilo :D

    config van grub is daaren tegen veel juister dan lilo (technisch gezien dan)
  • [quote:a5065ae593="koestoo"]Als ik me niet vergis zal na verloop van tijd er een melding verschijnen van bringing up eth0 … FAILED.

    En dan zal linux verder opstarten zodat je de problemen met je netwerkkaart kunt oplossen.[/quote:a5065ae593]

    Dit is niet het geval.
  • [quote:043e208e76="wstolk"]zorg dat je opstart in init 1
    Redhat gebruikt nog lilo ?
    dan is het simpel om ff bij de opties (vlak voor je kernel geboot wordt
    init 1
    te typen

    Gebruikt Redhat grup :(
    dan wordt het lastiger want dat moet via edit gebeuren en dan init 1 invoeren

    Vervolgens start linux op zonder netwerk ondersteuning en kun je in /etc/….
    opzoek gaan naar je interfaces (wellicht kun je ze mbv. netconf gewoon verwijderen)
    Als je je eth0 opgegeven hebt met dhcpclient dan moet je er voor zorgen dat hij wel een dhcpserver kan vinden of je geft zelf een ip op
    wbt. het hangen op lo…
    weet je zeker dat het er niet na is ??[/quote:043e208e76]

    Ok als ik thuis kom zal ik dit proberen alvast iedereen bedankt voor zijn hulp

    Dit forum is al eens stuk behulpzamer dan tweakers.net
    Ik gebruik grub want die is grafisch beter uitgewerkt dan lilo
  • [quote:08dac50a25="wstolk"]

    Wel ik krijg met grub géén commandprompt zoals met lilo :roll:
    [/quote:08dac50a25]

    Hmm, SuSe 8.1 gebruikt toch standaard Grub?
    Bij mij heeft het grafische grub-scherm in SuSe een prompt, waar overigens de nodige info door SuSe is ingevuld (zoals ide-scsi, en dma, en nog iet).
    Ik typ daar gewoon 'init 3' achter en voila, linux start in init 3.

    Max
  • Hmzz..


    Bij grub zijn er 3 keuzes mogelijk
    1
    root hda(0,7) init 1 <== dit heb gead dan doet ie het niet
    2
    hier staan heel veel opteis -sci -ide etc.. en als ik INIT 1 toevoeg danboot ie in de shell geen x dus als ik startkde intyp alle maal errors….
    3
    Initrd ofzoeits en dan linux build nummer

    Dus het werkt nogsteeds niet…… damnit

    suggesties?
  • Je moet methode 2 gebruiken, alleen daarbij moet je bedenken dat X gebruik maakt van een netwerkverbinding op de computer zelf (met lo) en die wordt dus uitgeschakeld in init 1. Je moet init 1 gebruiken om vanaf de prompt het probleem op te lossen, en daarna kun je overschakelen naar init 5 om weer in grafische modus te komen.
  • En ? hoe doe ik dat als ik in init 1 zit ==> naar init 5? vanuit die shell
  • simpel, typ [b:0cf052ce07]init 5 [/b:0cf052ce07] achter de prompt als je in init 1 zit

    Max
  • [quote:b92fc88130="BeNeLL"]Hmzz..

    Bij grub zijn er 3 keuzes mogelijk
    2
    hier staan heel veel opties -sci -ide etc.. en als ik INIT 1 toevoeg danboot ie in de shell geen x dus als ik startkde intyp alle maal errors….[/quote:b92fc88130]
    Logisch, onder init 1 zit je in een tekstconsole, typ aldaar 'startkde', dan geeft deze fijntjes aan dat X niet draait en zo.
    kde start je op in init 3 of 5.
    Maar dan ook niet via [b:b92fc88130]startkde[/b:b92fc88130], maar via [b:b92fc88130]startx[/b:b92fc88130], of [b:b92fc88130]startx kde[/b:b92fc88130]


    Max
  • dank je dan probeer ik dit..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.