Vraag & Antwoord

OS Linux

[RH 8] Muis probleem onder X server

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb Red Hat 8 geinstalleerd, en heb hierna met xf86config wat dingen ingesteld. Alles werkt goed behale mijn muis. Het is een Wheel Mouse Optical (via USB) van Microsoft. Weet iemand welke waarde ik in xf86config moet selecteren zodat deze het wel doet. Ik heb waarde 9 al geprobeerd en ook waarde 1. Iemand een idee, of een tip. De muis blijft namelijk nogal schokkerig boven in beeld hangen en ik kan hem hier heel slecht heen en weer bewegen. Onderaan om X af te sluiten kan ik niet eens bereiken.

  Ik heb hier de XF86Config file, misschien dat iemand hier wat meer over kan zeggen:

  http://home.hccnet.nl/s.kranenbarg/XF86Config.txt
 • Het beste lijkt me als je probeert (als root) de juiste muis te selecteren in een Terminal met:
  [code:1:0b4c281b97]
  mouseconfig
  [/code:1:0b4c281b97]
  :roll:
 • Bedankt, maar het is al gelukt, vondt het antwoord op een ander forum en daar stond het zelfde probleem, en na waat aanpassingen aan mijn XF86Config file doet ie het nu goed. Nog iets anders, weet iemand hoe is ISDN-Config kan starten, (welke directory?) zodat ik het internet op kan gaan.
 • Kun je de oplossing van je muisprobleem even posten? Als er nog een keer iemand een dergelijk probleem heeft, dan is hij snel geholpen.
 • Zoek even met google naar isdn4linux voor veel documentatie over isdn en Linux.

  Max
 • Ook als je optische muis onder linux schokkerig werkt, of traag reageert kun je de resolutie van de muis toevoegen in: /etc/X11/XF86Config (of hoe je configuratiebestand van X dan ook heet)bij het stuk waar je muisopties staan. Bijvoorbeeld:
  Option "Resolution" "400"

  Groetjes
 • De oplossing die voor mij werkte was als volgt:

  In XF86Config heb ik het volgende gedeelte aangepast:

  Section "Inputdevice"
  Indentifier "Mouse1"
  Driver "mouse"
  Option "Protocol" "IMPS/2"
  Option "Device" "/dev/mouse"
  Option "ZAxisMapping" "4 5"

  Als je je nu bij het kopje Device, /dev/mouse in /dev/psaux verandert zou de muis het goed moeten doen. Als je geen ZAxisMapping hebt moet je die eerst erbij typen anders werkt het niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.