Vraag & Antwoord

OS Linux

[kernel] waar staat de config-file?

Anoniem
water
5 antwoorden
 • [quote:1064f0a17d="water"]Voordat ik de hele zaak ga verwijderen wil ik mijn config-file redden, maar waar staat die?[/quote:1064f0a17d]
  Hm, je zou om mee te beginnen met Konqueror kunnnen kijken in /boot
  Waarschijnlijk staat daar iets dat begint met config
  In Slackware 8.1 bijvoorbeeld is dat /boot/config-ide-2.4.18
  En ook nog /boot/config die naar /boot/config-ide-2.4.18 is gelinkt.
 • Aangezien "make menuconfig" of "make config" in /usr/src/linux de foutmelding "no rule to make config" geeft, ben ik blijkbaar een deel van mijn kernel-source kwijt, of de symlinks ervan. Voordat ik de hele zaak ga verwijderen wil ik mijn config-file redden, maar waar staat die?
 • vergewis je ervan dat /usr/src/linux een symlink is die wijst naar de sources van de kernel die momenteel ook draait.

  bijvoorbeeld: ls -l /usr/src/linux
  /usr/src/linux -> linux-2.4.19_gentoo-r9

  of zoiets. Nu moet in die directory op z'n minst een Makefile aanwezig zijn. Dus waarschijnlijk klopt of de symlink niet, of je sources zijn niet geïnstalleerd (emerge gentoo-sources of vanilla-sources etc.)
 • Een beetje vreemd: de makefile van /usr/src/linux-2.4.19_gentoo-r9 ontbreekt ineens. IK heb een nieuwe source geemerged, maar de symlink is niet aangepast.

  Goed, symlink aangepast, de boel werkt weer, de config-file is dus /usr/src/linux/arch/i386/defconfig. Maar, als er naar deze file weggeschreven wordt, dan gebeurt dat weer naar de echte directory, neem ik aan? Probleem is dat die daar niet meer te vinden is, dus waarschijnlijk ben ik hem kwijt.

  Vraag ik mij alleen nog af wat hier de oorzaak van was. Kan de update naar gcc-3.2.1 hier iets mee van doen hebben?
 • je kernel configuratie (make config / menuconfig / xconfig) staat in de .config (met een dot ervoor dus) in /usr/src/linux/.
  Als je je kernel wil compilen is het handig om de .config te bewaren en make mrproper te doen. (cp .config /tmp/KERNEL.config; make mrproper;mv /tmp/KERNEL.config ./.config). Daarna altijd make menuconfig doen (ook als je niets wil veranderen) want dat doet meer dan alleen maar de .config wegschrijven.

  Maar de Makefile die in de root van je Linux source-tree moet staan die moet er echt staan, anders is er iets mis met de source-tree.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.