Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux ontdekken....

Anoniem
koestoo
8 antwoorden
 • Ik wil meer weten over Linux.

  En wanneer leer je het meeste door het te gaan doen toch ? ….

  Nu heb ik een P1 166 Mhz staan met 128 Mb. Welke distributie is hiervoor het meeste geschikt en waar kan ik die eventueel vinden (downl.)

  Alvast bedankt voor de info.
 • Welke distro je wilt gebruiken maakt niet zoveel uit, kies alleen na de installatie voor een lichte GUI, zoals windowmaker, blackbox, of anderen.

  Voor een overzicht van diverse distro's verwijs ik je naar de faq in dit forum

  linux downloaden kan uiteraard, en wel op www.linuxiso.org.
  Houd er wel rekening mee dat dit zonder ondersteuning en documentatie is, iets dat je zeker in het begin nodig zult hebben..

  Max
 • Debian lijkt me een zeer geschikte keuze. Met eventueel een lichte Window Manager (ligt eraan wat je ermee wilt gaan doen).
 • De meeste distro's zijn ietswat te zwaar voor een dergelijke machine. Persoonlijk zou ik voor Slackware of Debian gaan. Beide zijn iets moeilijker dan bijvoorbeeld RedHat of SuSE, maar als je bereid bent er wat energie in te stoppen…
 • Mwoa…. je kunt kde of gnome best ook wel proberen; 128 Mb RAM is een randgeval voor zware guí's. Maar ut zal niet erg snel zijn… als dat tegenvalt kun je nog naar blackbox of een andere lichte gui.
 • ik zou gaan voor Mandrake en dan Fluxbox installeren a. omdat mandrake eenvoudig te installeren is en b. omdat fluxbox een " lichte " manager is maar toch prima samenwerkt met KDE
  het installeren van mandrake is een eitje en op de 2 installatie iso's staat alles wat je nodig hebt verder zou je mischien 128 Mb ram bij kunnen plaatsen.

  http://www.mandrakelinux.com/en/ftptmp/1040151721.d2d577216747ec3b8b542e4ec66a7217.php

  www.fluxbox.org
 • Fluxbox ziet er goed uit…
 • Ik heb Slackware 8.1 op een Pentium MMX 200mhz en 80MB RAM gezet en KDE praait prima hoor.
  Niet super snel natuurlijk maar het is prima te doen. Alleen OpenOffice laden duurt ontiegelijk langzaam.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.