Vraag & Antwoord

OS Linux

vastzitten kernel door toetsenbord invoer

Anoniem
water
4 antwoorden
 • Help,

  bij het installeren van gentoo kwma ik het volgende probleem tegen. Mijn kernel (pc) stopt na een paar minuten met functioneren. Dit komt volgens mij door mijn toetsenbord. Ik het een itouch. Hetzelfde heb ik onder elke andere distro, dus dat is het niet.

  Het gekke is dat als ik een x-server heb draaien en dan x-term start, ik er geen last van heb. dus het is alleen als ik in init 3 zit.

  Kan iemand dit oplossen, want gentoo installeren lukt zo echt niet.
 • Een Xterm maakt gebruik van de toetsenborddriver van X, niet die van Linux. Vandaar dat dat geen probleem oplevert.
  Wat je dus moet doen is er voor zorgen dat de toetsenborddriver die Linux zelf gebruikt wordt gewijzigd. Hoe je dat doet heb ik me eigenlijk nooit in verdiept ;)

  Mogelijk dat anderen hier meer info over hebben.

  Max
 • Je zou eens met [code:1:3fd9b7ec28]top[/code:1:3fd9b7ec28] kunnen kijken welk proces alle resource opslokt.

  Wat mij nu even niet helemaal duidelijk is: in andere distro's heb je er geen last van? Indien ja, is het een usb-aansluiting? Indien ja, kijk nog eens goed naar al hetgeen je in de kernel hebt mee gecompileerd. Indien je nog niet zover bent gekomen, installeer Gentoo volledig vanuit een andere distro.

  Verder: stel je vragen op forums.gentoo.org. Ik heb al even gezocht, maar ik kwam niets tegen, en men houdt daar wel van vreemde problemen.
 • Ik heb met top gekeken, maar kwma niks geks tegen. Maar om hem vanuit mdk 9.0 te installeren, welke stage heb ik dan nodig?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.