Vraag & Antwoord

OS Linux

Advies voor een nieuwe printer

Anoniem
jolo
7 antwoorden
 • Aangezien mijn HP deskjet 697c het min of meer begeven heeft, ban ik op zoek naar een nieuwe printer, die (uiteraard) ook onder Linux moet kunnen printen. HP wordt goed ondersteund, maar aangezien mijn printer niet zo oud was (2 jaar) en die bij mijn ouders ook al de geest heeft gegeven en omdat de inkt van HP zo ongeveer de meest dure is, kijk ik ook een beetje naar andere merken. Bv Lexmark of Canon.

  Vraag is hoe goed die ondersteund worden onder Linux. Lexmark heeft eigen drivers, maar dat stelt niet veel voor, dacht ik. Iemand die zijn ervaring wil delen?
 • Ik heb een Lexmarkz52.
  Deze gebruikt zijn eigen drivers, die overigens alleen geschikt zijn voor LPRNG. De afdrukkwaliteit is zeer goed, de afdruksnelheid ook, de afdrukmogelijkheden beperkter dan bij Windows, in de zin dat je geen posterafdrukopties etc hebt.
  Dit kun je ondervangen met de afdrukopties van kdeprint of gimpprint.

  Het afdrukvenster is een beetje spartaans Motif, maar bij de nieuwere printermodellen is dat niet meer zo, getuige de omschrijving van de printerdrivers op www.lexmark.nl .

  CUPS levert ook drivers mee voor lexmark, die van Z52 hebben wel banding bij het afdrukken van afbeeldingen, mogelijk dat dat in de instellingen recht te krijgen is. Vanuit cups is het afdrukken overigens wel trager dan met de eigen drivers van lexmark.

  Max
 • Ok, op zich wel interessaqnt, want de Lidl had pas een lexmark printertje in de aanbieding. Overigens is Cups eigenlijk wel een voorwaarde omdat op langere (termijn) ook via een netwerkje geprint moet kunnen worden en zelfs vanaf een windows-bakje.

  Nog iemand ervaring met Canon of Epson?
 • [quote:5c1dfe5a9e="water"]
  Nog iemand ervaring met Canon of Epson?[/quote:5c1dfe5a9e]

  Nope, de rest van de forummers heeft geen printer :P
  (althans, dat zou je bijna denken gezien de weinige antwoorden…)

  Max
 • LOL
  ik gebruik op de zaak dus lexmarks :D Z52 & Z53 en ze worden gebruikt met de spooler op de server echter niet gedeeld met samba dus puur linux en geen CUPS (in SuSE 7.x vond ik CUPS nogal brak )
  Thuis gebruik ik een HP 970cxi mbv. CUPS werk hij uitstekend en met lprng werkt hij goed
  Mijn dochtertjes hebben dus een hp710C en dit is dus een echte windows printer…. Maar met CUPS & Mandrake werkt hij perfect maar met SuSE kreeg ik hem niet aan de gang en nu draaitd hij dus met lprng en wordt nu gedeeld mbv. Samba.
  Afdruk kwal is redelijk maar zeker niet als onder windows.

  printen is daarnaast toch iets heel persoonlijks… wil je foto's gaan printen laadt dan je dual boot maar staan en kis voor WinOS voor tekst ed. kun je met een eenvoudige printer al uit de voeten .
 • [quote:7fe2419324="wstolk"]
  printen is daarnaast toch iets heel persoonlijks… wil je foto's gaan printen laadt dan je dual boot maar staan en kis voor WinOS voor tekst ed. kun je met een eenvoudige printer al uit de voeten .[/quote:7fe2419324]
  Kijk, en dan is zo'n lexmark prettig, die drukt foto's onder Linux haarscherp en levensecht af!!

  Max
 • Ik heb een canon s500. Canon vanwege de goedkopere inktpatronen.
  De kwaliteit is zeer goed. Ik kon via de canon, ik geloof 8000 oid printen, maar daar werd ik niet blijer van.
  Op internet vond ik turboprint. www.turboprint.de
  Voor enkele euro's kun je in de hoogste resolutie werken. mooie configuratie en setup en alle soorten printers.

  Ik stuur nu de printer via samba aan, de printer is aangesloten op een winbak. de samba wachtwoord en user instellingen zijn eenvoudig in turboprint in te stellen.

  Ja je moet het er maar voor over hebben: 25 euro voor de volledige versie.
  Bart

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.