Vraag & Antwoord

OS Linux

[RH 8.0] - Server met NFS, samba, squid, firewall, Apache

Anoniem
wstolk
2 antwoorden
 • Ik ben van plan op mijn P3, 667MHz, 1GB Ram, 100GB HDD een server op te zetten. Ik wil graag een 'download pc' onder NT4 waarop ik Kazaa, LimeWire ed. 24 uur per dag laat draaien. Dan heb ik nog drie 'client pc's' Die vormen het probleem, die draaien namelijk afwisselend windows 2000 maar soms ook RedHat 8. (Gebruik ik op de clients ook voor mail en office)

  Hoe kan ik nou zorgen dat de schijf /data vanaf mijn RedHat 8 server automatisch gemount wordt op hetzij mijn windows hetzij mijn RedHat pc? Als ik in Windows zit is het geen probleem, ik gebruik dan een scriptje met net use blablabla

  Maar wat nu als ik naar RedHat 8 ga op die pc? Hoe kan ik er dan voor zorgen dat mijn /data schijf automatisch tijdens het opstarten gemount wordt? Het schijnt dat dat ook via samba kan, maar ook via NFS? Wat is het beste en hoe op te zetten dan?

  Alvast bedankt voor alle reacties!!!
  :D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :wink: :roll: :evil: :cry: :oops: :P :x :lol: 8) :-? :o :( :) :D :wink:
 • Ik denk dat je het beste een smbnetwerkje kunt opzetten.
  vanuit Windows kun je dan de partitie benaderen via Windows-netwerken, en in RedHat kun je de partitie automatisch mounten via [b:d546b20460]smbmount[/b:d546b20460] dat je in het bestand /etc/fstab plaatst.
  Hoe die ingang er uit moet zien wil vast iemand anders wel even vertellen ;)

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.