Vraag & Antwoord

OS Linux

red hat 8.0 +firewall

Anoniem
maximilaan
7 antwoorden
 • Hoi mensen ,ben overgestapt naar redhat8.0…
  Alles ging perfekt.
  Aangezien ik een kabelinternetverbinding had ik graag geweten of ik automatisch beveiligd ben met een firewall .
  Zoniet zit er een firewall in het pakket van red hat 8.0 en hoe heet die dan.(Xinetd… misschien).
  En hoe activeer ik deze.
 • Redhat heeft een eigen firewall, voor hoe en wat kijk eens in het configuratiecentrum van Redhat. Schakel verder alle services uit die je niet nodig hebt, zo is de kans op inloggen van buitenaf ook kleiner en zelfs tot vrijwel nul te reduceren.
 • Als je als root "setup" runt in een console (dus niet in een terminal vanuit X), kun je de firewall instellen. In principe kan alles uit (blijven) staan. Kies bijvoorbeeld "High" en test je firewall bij http://www.grc.com Als het goed is ben je "Stealth" en is je pc onzichtbaar (zo goed als) vanaf internet.

  Greetz, dJezzer 8)
 • Erg handig is ook een tooltje als nmap. Gewoon vanaf de prompt:
  nmap -sT je_eigen_ip_adres, geeft al een heleboel info. Er is ook een grafische front-end: xnmap.
 • Goeie grafische frontend voor het configureren van de Linux-firewall (lees: ip-tables) is guarddog.
  Kijk op www.simonzone.com voor meer info over dit Nederlandstalige programma.

  Max
 • Thx voor de tip wat betreft guarddog.
  Voor ik hem installeer wou ik toch nog ff weten of ik deze firewall gewoon naast de bestaande firewall van red-hat mag gebruiken. :o
 • Ik heb het niet gecheckt, maar waarschijnlijk worden eerst alle bestaande regels gedelete. Moet Guarddog uiteraard wel na de firewall van Redhat gestart worden, maar ik zou die gewoon uitschakelen.

  Overigens kun je met [code:1:7abdbe0414]iptables -L[/code:1:7abdbe0414] in een tekstschermpje je firewallregels bekijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord