Vraag & Antwoord

OS Linux

[SuSe 8.0] Booten met floppy werkt niet

Anoniem
Douwe
4 antwoorden
 • Hallo Lieden. Gisteren eindelijk weer eens Linux op de PC gefreubeld. Gekozen voor booten met floppy, floppy gemaakt, maar booten…. ho maar. Ik zie mijn scherm langzaam vollopen met AA AA AA etc. Op een andere PC, eveneens met SuSe 8.0, wordt wel keurig vanaf diezelfde flop gestart. Oude originele bootfloppy van Suse 6.3 geprobeerd, loopt mijn scherm vol met 11 11 11 etc. Om te booten moet ik nu steeds starten vanaf de installatie CDrom. Beetje vervelend.
  Iemand enig idee?

  Anne
 • Wellicht flauw, maar toch: heb je in de weigerende PC wel in het BIOS ingesteld dat er vanaf floppy geboot moet worden? Vaak is er ook nog een optie om vanaf flop-drive A: of flop-drive B: te booten. (Sorry voor de DOS notatie…). (Dat ziet er dan uit als: 'verwissel drives' of zoiets, maar dan in het Engels…., voor A: op niet verwisselen instellen dus).
  Ook: probeer eens wat anders met die floppy-drive (diskette mounten en er op kijken). Als dat problemen geeft: kast openschroeven (stroom uit, 220V. stekker eruit!) en kabeltjes aandrukken. (kijk uit voor de andere kabeltjes…).
  Verder: de floppy, waarop je boot-spul geinstalleerd staat mag echt geen foute tracks bevatten. Zelf ga ik dat altijd vooraf na onder win95 scandisk en dan 'thorough'. Weet eigenlijk niet zo goed hoe dat onder Linux te controleren, al heb ik wel gemerkt dat als ik een floppy-image download van het internet, dat dan mbv. dd op de flop gezet moet worden, dd op het laatst aangeeft hoeveel tracks er gelezen en geschreven zijn. Dat moeten dus dezelfde getallen zijn. Verder: goed luisteren tijdens het copieren. Je hoort hem hikken en opnieuw proberen bij een slechte track. Afkeuren dan die flop.
  Je snapt nu dus waarom ik zo'n hekel aan floppies heb gekregen, afgezien dus nog van defect geraakte floppy-drives. Gelukkig is een Slackware install zonder flop te realiseren. Maar een bootdiskette heb ik wel…
  Maar wellicht is je bootflop goed en is er wat SUSE-specifieks aan de hand…
  Have Fun.
 • Ik heb natuurlijk al die dingen al geprobeerd. Windows opstarten vanaf floppy werkt wel (dus: floppydrive OK), in andere PC Linux opstarten vanaf dezelfde floppy werkt ook (dus: bootflop OK).

  Nu kwam ik bij het opstarten een bericht tegen over een onbekende partitietabel. Mischien heb ik daar last van als ik van de bootflop opstart, en niet als ik dat met de installatie CDrom doe (klinkt dat logisch??). Ik zal die berichten eens uit de logs opdiepen.

  Wordt vervolgd….
 • Ik heb even in de logs gekeken; bij de Patitioncheck staat bij hdc: unknown partition table.

  Ik maak overigens gebruik van RAID. Heeft dat er wellicht iets mee te maken. Als ik opstart m.b.v. de installatie CDrom wordt keurig een rootpartitie gevonden in kan ik gewoon lienuksen, alleen dat booten…….

  Wie o wie…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.