Vraag & Antwoord

OS Linux

SuSe8.1 uninstall??

Anoniem
maximilaan
5 antwoorden
 • Ik heb de Suse8.1liveeval gedownload en p cd gebrand. Nu was mijn plan een en ander op een aparte partitie te zetten die ik helemaal spik en span schoon gemaakt en 8GB groot. Ik had verwacht dat mij tijdens de installatie gevraagd zou worden waar ik de OS wilde installeren maar helaas niets van dit alles. Hij heeft zich denk ik genesteld op de c partitie waar ik ook WINXP heb staan en die niet zo biezonder groot is. Ik wil dus nu deze Suze uninstalleren en dan op de E schijf installeren. Weet iemand hoe en of waar ik die info kan vinden.
  Groet Harrie
 • Eeeh… :-? Je kan een OS niet 'uninstallen'. Gewoon verwijderen!
  Nu SUSE zichzelf op de Windows schijf heeft gezet wordt het natuurlijk extra lastig want je wilt alleen de directories van Linux verwijderen…
 • De live evaluatie cd doet precies wat de naam zegt: een evaluatie van Linux aanbieden. De live evaluatie draait puur vanaf cdrom, je kunt niks installeren.
  Wil je de 'instalatie' onder xp ongedaan maken, verwijder simpelweg het bestand dat SuSE aangemaakt hebt onder XP.
  Wil je Linux op je E-schijf installeren? dan moet je ofwel de 'normale' versie van SuSE Linux aanschaffen, of een andere smaak Linux downloaden van Internet.
  Lees de faq in deze groep even voor info over diverse Linux-aanbieders en downloadsites.

  Max
 • [quote:4abaca45d9="m021"]Eeeh… :-? Je kan een OS niet 'uninstallen'. Gewoon verwijderen![/quote:4abaca45d9]
  Dat is hetzelfde ;)
  [quote:4abaca45d9]
  Nu SUSE zichzelf op de Windows schijf heeft gezet wordt het natuurlijk extra lastig want je wilt alleen de directories van Linux verwijderen…[/quote:4abaca45d9]
  Nee hoor, hij verwijdert gewoon het bestand dat SuSe op de c-schijf heeft gezet.

  Max
 • Sorry, ik had niet gelezen dat hij een evaluatieversie had… :oops:
  Trouwens uninstallen is niet hetzelfde als verwijderen. Uninstallen is met een apart programmaatje (bijvoorbeeld UnInstallShield of rpm -e).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.