Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

[Slackware 8.1] Print Wizard detecteert geen USB poorten.

Anoniem
None
18 antwoorden
  • Ik probeer hier een USB HP PSC 750 te installeren in Slackware 8.1 (KDE3.01)

    Dit is mijn lsmod output:
    [code:1:d5eadebd05]
    bash-2.05a$ /sbin/lsmod
    Module Size Used by Tainted: P
    agpgart 29824 3 (autoclean)
    NVdriver 1065344 10 (autoclean)
    pcmcia_core 40896 0
    ide-scsi 7456 0
    ne2k-pci 4928 1
    8390 5792 0 [ne2k-pci]
    emu10k1 62280 1
    ac97_codec 9544 0 [emu10k1]
    soundcore 3236 4 [emu10k1]
    mousedev 3776 1
    keybdev 1664 0 (unused)
    usb-storage 47808 0 (unused)
    printer 5632 0 (unused)
    usbserial 17888 0 (unused)
    hid 18848 0 (unused)
    input 3072 0 [mousedev keybdev hid]
    usb-uhci 20708 0 (unused)
    usbcore 48000 0 [usb-storage printer usbserial hid usb-uhci]
    bash-2.05a$
    [/code:1:d5eadebd05]
    Dit is mijn dmesg | grep usb
    [code:1:d5eadebd05]
    bash-2.05a$ dmesg | grep usb
    usb.c: registered new driver usbdevfs
    usb.c: registered new driver hub
    usb-uhci.c: $Revision: 1.275 $ time 00:45:39 May 31 2002
    usb-uhci.c: High bandwidth mode enabled
    usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0xd400, IRQ 12
    usb-uhci.c: Detected 2 ports
    usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 1
    usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0xd000, IRQ 12
    usb-uhci.c: Detected 2 ports
    usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 2
    usb.c: USB device 2 (vend/prod 0x3f0/0x1511) is not claimed by any active driver.
    usb-uhci.c: v1.275:USB Universal Host Controller Interface driver
    usb.c: registered new driver hiddev
    usb.c: registered new driver hid
    usb.c: registered new driver serial
    usbserial.c: USB Serial support registered for Generic
    usbserial.c: USB Serial Driver core v1.4
    usb.c: registered new driver usblp
    printer.c: usblp0: USB Bidirectional printer dev 2 if 0 alt 0
    usb.c: registered new driver usb-storage
    usb_control/bulk_msg: timeout
    input0: USB HID v1.00 Joystick [Logitech Inc. WingMan Extreme Digital 3D] on usb1:4.0
    input1: USB HID v1.00 Mouse [Logitech N48] on usb1:5.0
    usb-uhci.c: interrupt, status 3, frame# 1359
    bash-2.05a$
    [/code:1:d5eadebd05]
    Dit is mijn fstab
    [code:1:d5eadebd05]
    bash-2.05a$ cat /etc/fstab
    /dev/hda6 swap swap defaults 0 0
    /dev/hda10 / ext3 defaults 1 1
    /dev/cdrom /mnt/cdrom iso9660 noauto,user,ro 0 0
    /dev/fd0 /mnt/floppy auto noauto,owner 0 0
    none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
    none /proc proc defaults 0 0
    none /proc/bus/usb usbdevfs defaults 0 0
    /dev/hda5 /mnt/d vfat noauto,user,exec 0 0
    /dev/sda4 /mnt/zip vfat noauto,user,exec 0 0
    bash-2.05a$
    [/code:1:d5eadebd05]
    Als root heb ik ook nog getypt: (Omdat anders usbview niet werkte.)
    [code:1:d5eadebd05]
    mount -t usbdevfs none /proc/bus/usb
    [/code:1:d5eadebd05]
    Mijn PSC 750 wordt gezien door usbview

    [img:d5eadebd05]http://members.ams.chello.nl/j.loep/images/psc750.jpg[/img:d5eadebd05]

    Maar als KDE Printing Manager Add Printer Wizard start, detecteert deze wel 3 parallel poorten (staan disabled in de BIOS), maar geen usb poorten.

    [img:d5eadebd05]http://members.ams.chello.nl/j.loep/images/usb_port.jpg[/img:d5eadebd05]

    Als ik gewoon typ in die URI: /dev/usb/lp0 verschijnt er een foutmelding: The local URI doesn't correspond to a detected port.
    Het installeren van de USB HP PSC 750 kan dus onder Slackware 8.1 niet worden voltooid.


    Het printen werkt wel onder SuSE 8.1 op een andere partitie op de zelfde PC.
    Het valt me op dat de regel uit dmesg van SuSE 8.1 wat meer info bevat dan die van Slackware 8.1
    [code:1:d5eadebd05]
    printer.c: usblp0: USB Bidirectional printer dev 7 if 0 alt 1 proto 2 vid 0x03F0 pid 0x1511
    [/code:1:d5eadebd05]
    Om het wat makkelijker te kunnen vergelijken dezelfde regel van dmesg van Slackware
    [code:1:d5eadebd05]
    printer.c: usblp0: USB Bidirectional printer dev 2 if 0 alt 0
    [/code:1:d5eadebd05]
    Die extra info die de dmesg van SuSE 8.1 geeft staat bij Slackware 8.1 in een andere dmesg regel.
    [code:1:d5eadebd05]
    usb.c: USB device 2 (vend/prod 0x3f0/0x1511) is not claimed by any active driver.
    [/code:1:d5eadebd05]

    Ik heb het installeren onder Slackware 8.1 ook geprobeerd met deze info
    Alleen ipv /usr/lib/apsfilter/SETUP is het command: /usr/share/apsfilter/SETUP
    Dat leek goed te gaan, alleen werd er tijdens het testen niets geprint. :-?
  • Voor HP printers moet je ook geen standaard-programma's gebruiken! Van Internet kan je bijvoorbeeld de HP OfficeJet Linux Driver downloaden of de HP InkJet Linux Driver.
  • Leuk is dus dat ik exact deze vraag heb gesteld in mijn Slackware Current topic met mijn outputs erbij. Het gaat hierbij ook op Slackware alleen dan met KDE3.1 en ik heb dus hetzelfde prob alleen met een Epson Photo Stylus 810.

    Onder SuSE 8.0 is printen hier ook geen probleem.
    Ook ik kan niet gewoon het URI adres invoeren.

    Ik heb geen HP printer dus iemand misschien een ander idee?
  • Als ik hem BTW parralel aansluit en de stp drivers neem, die ik onder SuSE ook heb. Print mijn printer bij de test alleen: unkown device: stp.
    Wat is er aan de hand??
  • jolo misschien hebben we hier wat aan???

    http://sdb.suse.de/sdb/en/html/jsmeix_print-device-usb.html

    ik krijg met: cat /proc/bus/usb/devices
    deze output

    [code:1:a9f5290f02]bash-2.05b# cat /proc/bus/usb/devices
    T: Bus=02 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#= 1 Spd=12 MxCh= 2
    B: Alloc= 0/900 us ( 0%), #Int= 0, #Iso= 0
    D: Ver= 1.00 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs= 1
    P: Vendor=0000 ProdID=0000 Rev= 0.00
    S: Product=USB UHCI-alt Root Hub
    S: SerialNumber=e800
    C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=40 MxPwr= 0mA
    I: If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
    E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 8 Ivl=255ms
    T: Bus=01 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#= 1 Spd=12 MxCh= 2
    B: Alloc= 0/900 us ( 0%), #Int= 0, #Iso= 0
    D: Ver= 1.00 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs= 1
    P: Vendor=0000 ProdID=0000 Rev= 0.00
    S: Product=USB UHCI-alt Root Hub
    S: SerialNumber=e400
    C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=40 MxPwr= 0mA
    I: If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
    E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 8 Ivl=255ms
    T: Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=00 Cnt=01 Dev#= 2 Spd=12 MxCh= 0
    D: Ver= 1.10 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs= 1
    P: Vendor=04b8 ProdID=0005 Rev= 1.00
    S: Manufacturer=EPSON
    S: Product=USB Printer
    S: SerialNumber=W06060205230954190
    C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=c0 MxPwr= 2mA
    I: If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=07(print) Sub=01 Prot=02 Driver=usblp
    E: Ad=01(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 64 Ivl=0ms
    E: Ad=82(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 64 Ivl=0ms
    bash-2.05b#[/code:1:a9f5290f02]

    Dus hij is wel gedetecteerd. Alleen met echo blabla krijg ik geen output op mijn printer.
  • Hm, ik heb een paar testjes uitgevoerd. Op deze PC waar ik deze topic mee starte Dual Pentium III 1000 Mhz werkt het printen via USB alleen onder SuSE 8.1. Dus niet onder Slackware 8.1 Redhat 8.0 en (Mandrake 9.0 met CUPS, Print Wizard toont wel usb poort, driver correct geïnstalleerd, maar print opdracht wordt niet door de printer uitgevoerd. )

    Dat de Print Wizard de usb poorten toont is overigens wel belangrijk, deze afbeelding is uit SuSE 8.1

    [img:eb37f68d5a]http://members.ams.chello.nl/j.loep/images/psc750_SuSE.jpg[/img:eb37f68d5a]

    Overigens lukt dit alleen indien het CUPS print systeem geselecteerd is, maar dan alleen indien deze geselecteerd kan worden zonder foutmelding (connection to cups server failed)

    Het merkwaardige is dat op de andere PC een Athlon XP 1700+ geprint kan worden via die PSC750 onder zowel SuSE 8.1 en Mandrake 9.0

    Bij Redhat 8.0 en Slackware 8.1 geeft het selecteren van CUPS dus boven genoemde foutmelding.

    [quote:eb37f68d5a="Marcel de Reus"]ik heb dus hetzelfde prob alleen met een Epson Photo Stylus 810[/quote:eb37f68d5a]
    Hm, die printer komt in ieder geval in de printer lijst voor.
    [quote:eb37f68d5a="Marcel de Reus"]Als ik hem BTW parralel aansluit en de stp drivers neem, die ik onder SuSE ook heb. Print mijn printer bij de test alleen: unkown device: stp.[/quote:eb37f68d5a]
    Bedoel je dus er dat tijdens het installeren van de printer via parallel poort geen foutmeldingen zijn?

    Die cat /proc/bus/usb/devices geeft dus dezelfde info als usbview.

    Die SuSE SDB link kan idd bruikbaar zijn.
    Mijn USB poort heeft wel een IRQ maar moet deze wel delen
    [code:1:eb37f68d5a]
    CPU0 CPU1
    0: 143153 148328 IO-APIC-edge timer
    1: 2668 2610 IO-APIC-edge keyboard
    2: 0 0 XT-PIC cascade
    7: 0 0 IO-APIC-level bttv
    8: 1 0 IO-APIC-edge rtc
    10: 2807 3371 IO-APIC-level Audigy
    12: 43483 44100 IO-APIC-level usb-uhci, usb-uhci, ohci1394, eth0
    14: 12722 13476 IO-APIC-edge ide0
    15: 5 3 IO-APIC-edge ide1
    NMI: 0 0
    LOC: 291395 291394
    ERR: 0
    MIS: 0
    [root@node1048e root]#
    [/code:1:eb37f68d5a] :roll:
  • Iidd via parralel kan het wel gewoon.
    Ik zie dan echter niet de printer staan als in jouw screenie, maar klik gewoon op parralel 1.
    Hoe roep ik in SuSE de KDE print manager aan?
  • [quote:a205f85db4="Marcel de Reus"]Iidd via parralel kan het wel gewoon.
    Ik zie dan echter niet de printer staan als in jouw screenie, maar klik gewoon op parralel 1.
    Hoe roep ik in SuSE de KDE print manager aan?[/quote:a205f85db4]
    Eigenlijk op delfde manier als in Slackware 8.1: Configuratiecentrum > Systeem > Afdrukbeheer.

    Na Mandrake 9.0 op die Dual Pentium III op nieuw te hebben geïnstalleerd en daarbij opnieuw geformateerd, kon ik daar nu ook printen.

    Ik heb een discussie gevonden over het installeren van een USB printer onder Slackware 8.1

    Update: 05-01-2002 11:12

    Slackware Current cups en espgs
  • Ik zal zo die draadjes eens ff doorlezen.
    Ik he Slack Current dus bij mij zit het onder configuratiescherm/invoerapparaten/printers vandaar
  • Goed draad!!!

    Ik heb cups en espgs nu geinstalleerd BTW.

    Maar ik loop al bovenin het draad vast namelijk:
    [code:1:f0498fabba]
    cat text.txt > /dev/usb/lp0[/code:1:f0498fabba]
    Geeft geen output op de printer.

    [code:1:f0498fabba]
    bash-2.05b$ su
    Password:
    bash-2.05b# lsmod
    Module Size Used by Tainted: P
    printer 6592 0
    snd-pcm-oss 34596 1 (autoclean)
    snd-mixer-oss 10712 1 (autoclean) [snd-pcm-oss]
    nvidia 1466944 10 (autoclean)
    emu10k1-gp 1288 0 (unused)
    gameport 1516 0 [emu10k1-gp]
    ohci1394 15980 0 (unused)
    ieee1394 29548 0 [ohci1394]
    8139too 13192 1
    mii 1040 0 [8139too]
    uhci 23440 0 (unused)
    usbcore 55136 1 [printer uhci]
    ide-scsi 7568 0
    snd-emu10k1 55184 2
    snd-pcm 52320 0 [snd-pcm-oss snd-emu10k1]
    snd-timer 9320 0 [snd-pcm]
    snd-util-mem 1136 0 [snd-emu10k1]
    snd-rawmidi 12128 0 [snd-emu10k1]
    snd-seq-device 3740 0 [snd-emu10k1 snd-rawmidi]
    snd-hwdep 3712 0 [snd-emu10k1]
    snd-ac97-codec 25860 0 [snd-emu10k1]
    snd 23244 0 [snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-emu10k1 snd-pcm snd-timer snd-util-mem snd-rawmidi snd-seq-device snd-hwdep snd-ac97-codec]
    soundcore 3332 8 [snd]
    agpgart 29984 3
    apm 8872 2
    bash-2.05b#[/code:1:f0498fabba]
    De juiste modules staan er wel.

    [code:1:f0498fabba]bash-2.05b# dmesg
    Linux version 2.4.19 (root@midas) (gcc version 3.2) #1 Sun Aug 18 13:24:13 PDT 2002
    BIOS-provided physical RAM map:
    BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable)
    BIOS-e820: 000000000009fc00 - 00000000000a0000 (reserved)
    BIOS-e820: 00000000000f0000 - 0000000000100000 (reserved)
    BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000001fff0000 (usable)
    BIOS-e820: 000000001fff0000 - 000000001fff3000 (ACPI NVS)
    BIOS-e820: 000000001fff3000 - 0000000020000000 (ACPI data)
    BIOS-e820: 00000000ffff0000 - 0000000100000000 (reserved)
    511MB LOWMEM available.
    Advanced speculative caching feature present
    On node 0 totalpages: 131056
    zone(0): 4096 pages.
    zone(1): 126960 pages.
    zone(2): 0 pages.
    Kernel command line: auto BOOT_IMAGE=Slackware ro root=306 hdc=ide-scsi
    ide_setup: hdc=ide-scsi
    Initializing CPU#0
    Detected 1670.487 MHz processor.
    Console: colour VGA+ 80x25
    Calibrating delay loop… 3335.78 BogoMIPS
    Memory: 515112k/524224k available (1577k kernel code, 8724k reserved, 570k data, 104k init, 0k highmem)
    Checking if this processor honours the WP bit even in supervisor mode… Ok.
    Dentry cache hash table entries: 65536 (order: 7, 524288 bytes)
    Inode cache hash table entries: 32768 (order: 6, 262144 bytes)
    Mount-cache hash table entries: 8192 (order: 4, 65536 bytes)
    Buffer-cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
    Page-cache hash table entries: 131072 (order: 7, 524288 bytes)
    CPU: Before vendor init, caps: 0383f9ff c1c3f9ff 00000000, vendor = 2
    Advanced speculative caching feature present
    Disabling advanced speculative caching
    CPU: L1 I Cache: 64K (64 bytes/line), D cache 64K (64 bytes/line)
    CPU: L2 Cache: 256K (64 bytes/line)
    CPU: After vendor init, caps: 0383f9f7 c1c3f9ff 00000000 00000000
    CPU: After generic, caps: 0383f9f7 c1c3f9ff 00000000 00000000
    CPU: Common caps: 0383f9f7 c1c3f9ff 00000000 00000000
    CPU: AMD Athlon(tm) XP 2000+ stepping 02
    Enabling fast FPU save and restore… done.
    Enabling unmasked SIMD FPU exception support… done.
    Checking 'hlt' instruction… OK.
    Checking for popad bug… OK.
    POSIX conformance testing by UNIFIX
    mtrr: v1.40 (20010327) Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
    mtrr: detected mtrr type: Intel
    PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xfb460, last bus=1
    PCI: Using configuration type 1
    PCI: Probing PCI hardware
    Unknown bridge resource 0: assuming transparent
    PCI: Using IRQ router VIA [1106/3147] at 00:11.0
    Linux NET4.0 for Linux 2.4
    Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
    Initializing RT netlink socket
    Starting kswapd
    VFS: Diskquotas version dquot_6.4.0 initialized
    Journalled Block Device driver loaded
    pty: 512 Unix98 ptys configured
    Serial driver version 5.05c (2001-07-08) with HUB-6 MANY_PORTS MULTIPORT SHARE_IRQ SERIAL_PCI enabled
    ttyS00 at 0x03f8 (irq = 4) is a 16550A
    ttyS01 at 0x02f8 (irq = 3) is a 16550A
    Real Time Clock Driver v1.10e
    Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 6.31
    ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
    VP_IDE: IDE controller on PCI bus 00 dev 89
    PCI: No IRQ known for interrupt pin A of device 00:11.1. Please try using pci=biosirq.
    VP_IDE: chipset revision 6
    VP_IDE: not 100% native mode: will probe irqs later
    VP_IDE: VIA vt8233a (rev 00) IDE UDMA133 controller on pci00:11.1
    ide0: BM-DMA at 0xe000-0xe007, BIOS settings: hda:DMA, hdb:pio
    ide1: BM-DMA at 0xe008-0xe00f, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:DMA
    hda: MAXTOR 6L040J2, ATA DISK drive
    hdc: LITE-ON LTR-24102B, ATAPI CD/DVD-ROM drive
    hdd: JLMS DVD-ROM LTD-166S, ATAPI CD/DVD-ROM drive
    ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
    ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
    hda: 78177792 sectors (40027 MB) w/1819KiB Cache, CHS=4866/255/63, UDMA(133)
    hdd: ATAPI 48X DVD-ROM drive, 512kB Cache, (U)DMA
    Uniform CD-ROM driver Revision: 3.12
    ide-floppy driver 0.99.newide
    Partition check:
    hda: hda1 hda2 hda3 hda4 < hda5 hda6 hda7 hda8 >
    Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
    FDC 0 is a post-1991 82077
    RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 7777K size 1024 blocksize
    loop: loaded (max 8 devices)
    ide-floppy driver 0.99.newide
    SCSI subsystem driver Revision: 1.00
    kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2
    kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2
    kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2
    md: linear personality registered as nr 1
    md: raid0 personality registered as nr 2
    md: raid1 personality registered as nr 3
    md: raid5 personality registered as nr 4
    raid5: measuring checksumming speed
    8regs : 2552.800 MB/sec
    32regs : 1343.600 MB/sec
    pIII_sse : 4586.400 MB/sec
    pII_mmx : 3909.200 MB/sec
    p5_mmx : 4987.200 MB/sec
    raid5: using function: pIII_sse (4586.400 MB/sec)
    md: md driver 0.90.0 MAX_MD_DEVS=256, MD_SB_DISKS=27
    md: Autodetecting RAID arrays.
    md: autorun …
    md: … autorun DONE.
    LVM version 1.0.3(19/02/2002)
    NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
    IP Protocols: ICMP, UDP, TCP
    IP: routing cache hash table of 4096 buckets, 32Kbytes
    TCP: Hash tables configured (established 32768 bind 65536)
    NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.
    kjournald starting. Commit interval 5 seconds
    EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
    VFS: Mounted root (ext3 filesystem) readonly.
    Freeing unused kernel memory: 104k freed
    Adding Swap: 530136k swap-space (priority -1)
    EXT3 FS 2.4-0.9.17, 10 Jan 2002 on ide0(3,6), internal journal
    apm: BIOS version 1.2 Flags 0x07 (Driver version 1.16)
    Linux agpgart interface v0.99 (c) Jeff Hartmann
    agpgart: Maximum main memory to use for agp memory: 439M
    agpgart: Detected Via Apollo Pro KT266 chipset
    agpgart: AGP aperture is 128M @ 0xd0000000
    PCI: Found IRQ 10 for device 00:0a.0
    PCI: Sharing IRQ 10 with 00:0c.0
    scsi0 : SCSI host adapter emulation for IDE ATAPI devices
    Vendor: LITE-ON Model: LTR-24102B Rev: 5S54
    Type: CD-ROM ANSI SCSI revision: 02
    Attached scsi CD-ROM sr0 at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
    sr0: scsi3-mmc drive: 6x/40x writer cd
    w xa/form2 cdda tray
    usb.c: registered new driver usbdevfs
    usb.c: registered new driver hub
    uhci.c: USB Universal Host Controller Interface driver v1.1
    PCI: Found IRQ 5 for device 00:11.2
    PCI: Sharing IRQ 5 with 00:0a.2
    PCI: Sharing IRQ 5 with 00:11.3
    uhci.c: USB UHCI at I/O 0xe400, IRQ 5
    usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 1
    hub.c: USB hub found
    hub.c: 2 ports detected
    PCI: Found IRQ 5 for device 00:11.3
    PCI: Sharing IRQ 5 with 00:0a.2
    PCI: Sharing IRQ 5 with 00:11.2
    uhci.c: USB UHCI at I/O 0xe800, IRQ 5
    usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 2
    hub.c: USB hub found
    hub.c: 2 ports detected
    8139too Fast Ethernet driver 0.9.25
    PCI: Found IRQ 10 for device 00:0c.0
    PCI: Sharing IRQ 10 with 00:0a.0
    eth0: RealTek RTL8139 Fast Ethernet at 0xe0920000, 00:50:bf:d9:81:45, IRQ 10
    eth0: Identified 8139 chip type 'RTL-8139C'
    8139cp 10/100 PCI Ethernet driver v0.0.7 (Feb 27, 2002)
    ohci1394: $Rev: 530 $ Ben Collins <bcollins@debian.org>
    PCI: Found IRQ 5 for device 00:0a.2
    PCI: Sharing IRQ 5 with 00:11.2
    PCI: Sharing IRQ 5 with 00:11.3
    ohci1394_0: OHCI-1394 1.1 (PCI): IRQ=[5] MMIO=[eb005000-eb005800] Max Packet=[2048]
    gameport0: Emu10k1 Gameport at 0xc400 size 8 speed 1217 kHz
    8139cp 10/100 PCI Ethernet driver v0.0.7 (Feb 27, 2002)
    8139cp 10/100 PCI Ethernet driver v0.0.7 (Feb 27, 2002)
    ieee1394: Host added: Node[00:1023] GUID[00023c003100565b] [Linux OHCI-1394]
    8139cp 10/100 PCI Ethernet driver v0.0.7 (Feb 27, 2002)
    8139cp 10/100 PCI Ethernet driver v0.0.7 (Feb 27, 2002)
    8139cp 10/100 PCI Ethernet driver v0.0.7 (Feb 27, 2002)
    8139cp 10/100 PCI Ethernet driver v0.0.7 (Feb 27, 2002)
    8139cp 10/100 PCI Ethernet driver v0.0.7 (Feb 27, 2002)
    8139cp 10/100 PCI Ethernet driver v0.0.7 (Feb 27, 2002)
    8139cp 10/100 PCI Ethernet driver v0.0.7 (Feb 27, 2002)
    8139cp 10/100 PCI Ethernet driver v0.0.7 (Feb 27, 2002)
    usb-uhci.c: $Revision: 1.275 $ time 12:41:42 Aug 18 2002
    usb-uhci.c: High bandwidth mode enabled
    usb-uhci.c: v1.275:USB Universal Host Controller Interface driver
    eth0: Setting half-duplex based on auto-negotiated partner ability 0000.
    0: nvidia: loading NVIDIA Linux x86 nvidia.o Kernel Module 1.0-4191 Mon Dec 9 11:49:01 PST 2002
    hub.c: USB new device connect on bus1/1, assigned device number 2
    usb.c: USB device 2 (vend/prod 0x4b8/0x5) is not claimed by any active driver.
    usb.c: registered new driver usblp
    printer.c: usblp0: USB Bidirectional printer dev 2 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04B8 pid 0x0005
    printer.c: v0.11: USB Printer Device Class driver
    bash-2.05b#
    [/code:1:f0498fabba]
    en ook de printer staat hier.
    Wat kan er dan fout zijn?
  • Ik wil BTW wel eens weten waar in Slackware de USB modules geladen worden?? En de printer modules? En de netwerk modules?

    Ik heb deze namelijk allemaal uitgezet in rc.modules en rc.netdevice
    Toch worden ze geladen. Het is namelijk de verkeerde USB module. Ik moet de Intel USB driver hebben (VIA chipset) en nu word de JE USB driver gepakt.
    Iemand een idee waard dit allemaal dan zo eigenwijs toch geladen wordt. Erg irritrannt.
  • //Marcel

    De dmesg output voor je printer lijkt me in orde.

    Maar wordt CUPS bij jou nu ook automatich geladen?

    [code:1:07b0f8611a]
    # top

    PID USER PRI NI SIZE RSS SHARE STAT %CPU %MEM TIME COMMAND
    112 root 9 0 2032 2032 1380 S 0.0 0.3 0:00 cupsd
    [/code:1:07b0f8611a]
    Ik laad in /etc
    c.d
    c.modules deze USB modules. (Slackware 8.1)
    [code:1:07b0f8611a]
    ### USB Host Controllers:
    # Universal Host Controller Interface (Intel standard):
    /sbin/modprobe usb-uhci

    ### USB device support:
    # USB "Human Interface Device" driver; handles most USB mice, joysticks,
    # gamepads, steering wheels, keyboards, trackballs and digitizers.
    /sbin/modprobe hid
    # USB serial converter:
    /sbin/modprobe usbserial
    # USB printer support:
    /sbin/modprobe printer
    # USB Mass Storage support:
    /sbin/modprobe usb-storage

    ### USB event drivers:
    # Mouse input:
    /sbin/modprobe mousedev
    # Joystick input:
    /sbin/modprobe joydev
    [/code:1:07b0f8611a]
    Na het installeren van die cups en espgs packages, kon ik wel de CUPS selecteren, maar nog wel met een foutmelding:
    [code:1:07b0f8611a]
    An error occurred while retrieving the printer list. Error message received from manager: client-error-not-found.
    [/code:1:07b0f8611a]
    Mijn printer komt niet voor in de Printer list.

    Dus ik heb Kernel 2.4.20 gedownload en gecompileerd.

  • Dit is nu mijn dmesg output van mijn printer, met kernel 2.4.20
    [code:1:9ec519473b]
    printer.c: usblp0: USB Bidirectional printer dev 2 if 0 alt 1 proto 2 vid 0x03F0 pid 0x1511
    [/code:1:9ec519473b]
    Omdat mijn USB muis met deze kernel 2.4.20 niet meer werkte, heb ik deze print test uitgevoerd in init 3

    [quote:9ec519473b="jolo"]
    Ik heb het installeren onder Slackware 8.1 ook geprobeerd met deze info
    Alleen ipv /usr/lib/apsfilter/SETUP is het command: /usr/share/apsfilter/SETUP
    [/quote:9ec519473b]

    Deze keer lukte het wel, ik kan nu printen met mijn USB printer HP PSC 750 in Slackware 8.1 :) De test pagina ziet er goed uit.

    [quote:9ec519473b="m021"] Voor HP printers moet je ook geen standaard-programma's gebruiken! Van Internet kan je bijvoorbeeld de HP OfficeJet Linux Driver downloaden of de HP InkJet Linux Driver. [/quote:9ec519473b]

    De print drivers van HP had ik al geinstalleerd in Slackware 8.1
    [code:1:9ec519473b]
    bash-2.05a$ hpijs -h

    Hewlett-Packard Co. Inkjet Server 1.3
    Copyright (c) 2001-2002, Hewlett-Packard Co.
    bash-2.05a$
    [/code:1:9ec519473b]
    Maar ik had ook nog cups-1.1.15-i386-2.tgz en espgs-7.05.2_1-i386-1.tgz moeten installeren.
    Een nieuwere driver bleek mijn USB printer idd nodig te hebben, maar dan vanuit de kernel, een nieuwere printer.c module.

    Evengoed bedankt voor het meedenken :wink:
  • OK dan ik nog :(

    Ik zal dus idd ook even die USB module aanroepen.

    //ik zal die nieuwe link vanavond ff proberen

    //wat bedoel je met CUPS selecteren?? Waar wil je die selecteren?

    //mijn dmesg output is hetzelfde als die bij jou, dat zou dus goed moeten zijn
    werkte jouw printer met cat test.txt > /dev/usb/lp0 ?
  • Als je Printing Manager start, rechts onder, de knop boven Adminisrator Mode, de brede knop waarmee het currently print systeem mee wordt geselecteerd.

    Als ik een tekstje test.txt naar de printer stuur met: cat test.txt > /dev/usb/lp0 dan reageert de printer wel. Het papier wordt de printer ingetrokken tot aan de printerkop. Het display op de printer toont: Afdrukken. Er wordt echter niets afgedrukt.

    [quote:869b718bca="Marcel de Reus"]Ik heb deze namelijk allemaal uitgezet in rc.modules en rc.netdevice Toch worden ze geladen. Het is namelijk de verkeerde USB module. Ik moet de Intel USB driver hebben (VIA chipset) en nu word de JE USB driver gepakt.[/quote:869b718bca] Idd, bij jouw wordt uhci geladen. Bij mij usb-uhci

    Wat gebeurt er als je die usb-uhci handmatig laad, verwijder eerst die uhci met
    [code:1:869b718bca]
    rmmod uhci
    [/code:1:869b718bca]

    :roll:
  • Hij werkt!!!!! I love linux :D

    Na het laden van de goede USB modules pakt ie hem idd wel bij de KDE detectie. Toch nog iets vervelend :(
    Waar worden de verkeerde USBmodules dan geladen?
    En de verkeerde netwerkmodule die errors geeft 8139cp?
  • Tja, je zou KDE Find Files kunnen laten zoeken.
    Bij Named zet je een sterretje *
    Bij Look in zet je file:/etc/
    In Advanced, Containing Text zet je: uhci

    Bij mij vind Find Files uhci alleen in /etc
    c.d
    c.modules

    Trouwens /etc/modules.conf wordt bij mij ook nog gebruikt, daarin staat de nvidia driver.

    Ik heb hier ook nog wat getest met modules voor de muis.
    Ik had tenslotte gemeld dat met kernel 2.4.20 mijn USB muis niet meer werkt.
    Mijn voorlopige conclusie hierover is dat module hid niet meer goed werkt met kernel 2.4.20
    Mijn USB muis wordt gewoon door dmesg goed herkent op beide kernels.
    Alleen is er wel een verschil in de lsmod outputs

    kernel 2.4.18
    [code:1:b0b8015ac3]
    input 3072 0 [joydev mousedev usbmouse hid]
    [/code:1:b0b8015ac3]
    kernel 2.4.20
    [code:1:b0b8015ac3]
    input 3072 0 [joydev mousedev usbmouse]
    [/code:1:b0b8015ac3]
    Zoals je ziet is met kernel 2.4.20 in module input, hid verdwenen, zodat mijn muis niet meer werkt. (hid zelf wordt dan nog wel geladen)

    Zonder hid te laden (maar wel met usbmous en mousedev) wordt mijn muis driver wel geladen, maar de USB muis funtioneert dan slecht. :(

  • Standaard de usb-uhci laden is gelukt.
    Hij stond namelijk om 1 of andere vage reden in de /etc/hotplug/blacklist
    # ervoor en nu wordt ie wel geladen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.