Vraag & Antwoord

OS Linux

Krijg netwerkkaaarten niet aan de praat, Redhat 7.3

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ja hoor, de console ;)

  Kijk eerst of je netwerkkaarten geladen zijn (of de kernel ze herkend heeft), dit doe je met het commando [code:1:ce7b8a6751]dmesg[/code:1:ce7b8a6751] . Typ dan in [code:1:ce7b8a6751]dmesg | grep 3com[/code:1:ce7b8a6751] of iets dergelijks. Zie je hier iets zinvols over 3com staan, dan kun je verder met het configureren. Zo niet, wordt het eerst de kernel opnieuw compileren of de juiste module toevoegen.

  Als je zover bent post je bevindingen eerst maar hier (b.v. output dmesg)
 • Of in de console als root… setup of netconf
 • Dat realtekkaartje zou het gewoon moeten doen. Die 3Com zul je waarschijnlijk eerst moeten configureren (IRQ en base-adress meegeven) met het 3Com tooltje (staat bij hun op de site, 2 diskettes).

  Greetz, dJezzer 8)
 • Ik ben een absolute newbie op Linux. Ik heb de installatie al achter de rug maar krijg mijn netwerkkaarten niet aan de praat. De eerste is 3com Etherlink III 3C509b, de ander D-Link DFE-530TX (Realtek 8129).

  Onder de GNOME doe ik het volgende: system setting, network environment, add ethernet, kies 3comEtherlink III en vul een IRQ en IO in. Hetzelfde doe ik voor de D-link. Vervolgens krijg ik bij Apply een foutmelding dat er een bug is geconstateerd en dat deze doorgestuurd moet worden naar bugzilla.redhat.com. Ik denk echter dat ik een gebruikersfout maak.

  Heeft iemand een alternatief om de netwerkkaarten aan de praat te krijgen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.