Vraag & Antwoord

OS Linux

DBase applicaties vervangen

Anoniem
M Kelder
3 antwoorden
 • Voor een sportverenigig hou ik van de leden bij welke tijden op individuele nummers geklokt zijn.
  Ik doe dit in een spreadsheet, waarbij ik bij hou:
  geslacht, startnummer, naam, wedstrijdonderdeel, tijd, datum en plaats en nog wat bijzonderheden.
  bv j / 123ab / Jan Klaasen / 50m. / 0.24.13 / 20021221 / Amsterdam
  Deze spreadsheet sorteer ik op geslacht, nummer en onderdeel en op snelste tijd. Een persoonlijk record staat dus per afstand bovenaan.
  Iemand van de club heeft ooit een Dbase5 applicatiegemaakt waarmee de pr's uitgefilterd worden en waarna ik alleen een .dbf bestand krijg met de persoonlijke records. Die gebruik ik dan weer voor een wedstrijd inschrijving.

  Ik zoek zoiets ook onder Linux. Ik heb geen kaas gegeten van databases programmeren, maar ik zoek iets eenvoudigs (a la runtime). Ik neem aan dat de dbase statements niet 1:1 te porten zijn naar een Linux variant.

  Waar vind ik iemand die dit onder een standaard Linux database (liefst met GUI) kan programmeren. Zijn er database gebruikers groepen?

  Als ik vanuit OO de (inschrijvings)spreadsheet bewaar als .dbf welk dbase formaat krijg ik dan. Er schijnt een verschil te zitten in mijn Dbase5 applicatie (slaat op in DbaseIV formaat) en Foxpro die in DBaseV opslaat. Ik moet bestanden uitwisselen in DBaseV formaat en ik weet niet of OO dat doet.
 • Je kunt een MySQL-database draaien onder linux. Deze is in te stellen met MyAdmin (moet je instaleren op je webserver.)
 • [quote:38f3001feb="M Kelder"]Je kunt een MySQL-database draaien onder linux. Deze is in te stellen met MyAdmin (moet je instaleren op je webserver.)[/quote:38f3001feb]

  Ik ken MySQl van naam, maar als Database leek lijkt mij dit geen toltje voor een beginner omeven iets in elkaar te knutselen. heeft het een gui. Ik hoorde ooit iemand over alleen commandline praten. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.