Vraag & Antwoord

OS Linux

Installatie Red Hat vanaf hard disk

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb de images van de 5 cd-roms van Red Hat 8.0 op mijn 2de partitie staan. Op mijn 1ste partitie wil ik Red Hat installeren.
  Dus ik start op vanaf de boot diskette en ik kom dan aan de keuze of ik wil installeren vanaf cd-rom of hard disk en dan kies ik voor hard disk en dan zit ik vast. Wat moet ik daar invullen bij de locatie?

  Thx
 • Je hewbt de iso-bestanden op je schijf staan?
  Volgens mij moet je die eerst op cd branden voordat je de installatie kunt starten.
  Voor het installeren van Linux vanaf de schijf moet je de installatiebestanden zelf op de harde schijf zetten, niet de iso-bestanden..

  max
 • ik heb de bestanden die in de ISO zaten ge-extraxt naar een de d-partitie.
  –> D:\CD1\ - D:\CD2\ - D:\CD3\ - D:\CD4\ - D:\CD5\

  Dus ik heb 5 directories.
  Kan dit werken?
 • Dat moet idd werken. Als het goed is heeft RH de optie "installeren vanaf de harddisk". Geen ide overigens of de cd's dan elke een map moeten hebben, of dat alles in 1 map hoort te staan. Laatste is bij SuSE wel het geval.

  Max
 • Je hoeft de iso's niet uit te pakken. Linux kan iso-bestanden gewoon (net zoals een cdrom) 'aankoppelen'.

  De bestanden moeten zich in de root van een schijf bevinden met de originele naam (tenminste, dat werkt) dus in de root van de d-schijf moeten de volgende bestanden staan:[list:1399380492]psyche-i386-disc1.iso
  psyche-i386-disc2.iso
  psyche-i386-disc3.iso
  psyche-i386-disc4.iso
  psyche-i386-disc5.iso[/list:u:1399380492]Vervolgens moet je tijdens het installeren weten op welke harde schijf die bestanden staan. Ik ga er even vanuit dat je een IDE-harde schijf hebt. Dan moet je weten op welke controller die schijf zit. Primary master is hda, Primary slave is hdb, Secendairy master is hdc en Secendairy slave is hdd. Vervolgens moet je weten welke partitie het het. Als het de eerste primaire partitie is, vul je 'hdx1' in (waarbij x de letter van de controller is), als het de tweede primaire partitie is, vul je 'hdx2' in enzovoorts. Als de bestanden op de eerste logische partitie staan heet die 'hdx5', op de tweede logische partitie 'hdx6' enzovoorts.

  Als je dit ingevult hebt moet de installatie beginnen.
 • M Kelder bedankt voor je antwoord het werkt perfect.
  De installatie is volledig gelukt.


  Thx :D :D
 • Die zetten we in de faq 8)

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.