Vraag & Antwoord

OS Linux

[Red Hat 8.0] Themes in de war?

Anoniem
PeBo
9 antwoorden
 • Toch nog maar een poging:

  Zijn er wellicht gebruikers van Red Hat Linux 8.0 die mij kunnen zeggen waar zij precies (in hun home-directory?) de mappen "Bluecurve", "Default", "Eclipse", "MGBreizh", "Nostalgy" en "Wood" hebben staan?
 • Onder Red Hat Linux 8.0 heb ik KDE geupgrade naar 3.0.5a (nu ik breedbandkabel heb, word ik makkelijk in dat soort dingen …)

  Om de een of andere reden is er wat misgelopen rond mijn themes. Ik wou namelijk overstappen van het beruchte Bluecurve naar de KDE default (toch vertrouwder!). Dat kwam mij op de volgende foutmelding van de KDE (?) Theme Manager te staan: "Theme does not contain a .themerc nor a .theme file."

  Enig onderzoek leerde mij dat de map /home/naampje/.themes leeg is en dat in de map /home/naampje/ nu opeens mappen te vinden zijn als "Bluecurve", "Default" en "Eclipse". Er is - kortom - iets gebeurd.

  Hoe hoort het te zijn? Hoe zit een Red Hat 8.0 en/of KDE 3.0.5a theme configuratie er normaliter uit?
 • KDE slaat alles op in de map ~/.kde/apps/kthememgr/Themes/ (of ~/.kde1 ~/.kde2 ~/.kde3, afhankelijk van wat RH logisch vond…) In die map staat dus ook de map die verantwoordelijk is voor de thema's.
  Globale thema's worden overigens opgeslagen in de map
  KDEDIR/share/apps/kthememgr/Themes/

  De bestanden die al daar staan zijn eigenlijk .tar.gz-bestanden die het eerdergenoemde rc-bestand waar KDE om zoekt bevatten

  Max
 • 1) Dank voor de reactie.

  2) Ik vond een lege map /home/naampje/.kde/share/apps/kthememgr. Het kopieëren van de mappen uit mijn /home/naampje/ directory daarna toe had geen effect. Verder heb ik een map /usr/share/apps/kthememgr/Themes met daarin binaries (zullen wel die tar.gz-bestanden zijn) die overeenkomen met mijn Themes.

  3) Wellicht kan iemand met een "schone" Red Hat Linux 8.0 installatie zeggen hoe het er bij hem/haar uitziet?
 • Bij mij staan deze Themes in een verse Redhat 8.0 installatie in
  [code:1:6441f9bb08]
  file:/usr/share/apps/kthememgr/Themes
  [/code:1:6441f9bb08]
  :roll:
 • 1) Dank.
  2) En daarnaast nog iets in je home directory?
  3) In die map heb ik eigenlijk alleen bestanden steeds met de "extentie" .ktheme. Dus: Bluecurve.ktheme, Default.ktheme, etc. Begrijp ik het goed dat jij in die map mappen hebt met die namen (Bluecurve, Default, etc.)?
 • In mijn home map heb ik géén Themes bestanden kunnen vinden.
  Die (Bluecurve, Default, etc.) bij mij zijn bestanden met .ktheme extensies.
  In file:/usr/share/apps/kthememgr/Themes is ook nog een configuratie bestand: Template.themerc
  In file:/usr/share/apps/kthememgr is configuratie bestand: theme.mappings
 • De inhoud van /usr/share/apps/kthememgr/ lijkt (in ieder geval wat betreft de bestandsnamen) identiek. Vreemd. Hoe kom ik nu aan die Bluecurve, Default, etc. mappen (waar trouwens onder meer een telkens .themerc bestand in zit!) in mijn homedirectory?

  En, belangrijker: hoe krijg ik de Theme Manager nou aan het werk? - want ik ben nog steeds niet af van Bluecurve!

  Nieuwe poging: wellicht kan jolo (of een ander) zeggen waar bij hem of haar in Red Hat Linux 8.0 de bestanden Default.preview.png, Bluecurve.preview.png en (bijv.) MGBreizh.preview.jpg staan. Dat zijn namelijk de bestanden met het voorbeeldplaatje dat je ziet in de Theme Manager. Die bestanden staan nu in die vreemde mappen in mijn home-directory. En het zijn (onder meer) die plaatjes die de Theme Manager nu niet meer laat zien.
 • Bij mij in RedHat 8.0 is géén Default.preview.png, Bleucurve.preview.png enz maar wel meerdere theme_preview.png in sub mappen van: /usr/share/pixmaps/nautilus
  Deze mappen zijn: Bleucurve, crux_eggpl…, crux-teal, default, gnome sierra, tahoo. Dus toch een Bleucurve map. KDE Bestanden zoeken kon 'm gisteren met zoekwoord: Bleu* niet vinden. (zoeken in / plus submappen)

  In KDE kan via Configuratiecentrum > Uiterlijk & gedrag > Achtergrond het behang worden gewijzigd. Deze staat standaard op /usr/share/backgrounds/images/default.png :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.