Vraag & Antwoord

OS Linux

Nw. Server inrichten?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hallo allen,

  ik heb een nw. pc gekocht en houd nu een server over. De specs zijn de volgende:

  PIII 667MHz
  1 GB Intern RAM geheugen, PC133
  13,6 GB Harddisk 1
  80 GB Harddisk 2 op Ultra TX100 Controller van Promise
  GeForce 2 64 MB

  Ik wil deze inrchten met RH8 (voor de DIE-HARDS: er komt geen Slackware of Debian op, ik ga RH8 met kale X-server draaien :-? ) Mijn vraag is nu eigenlijk hoe ik dit het beste kan doen? Ik wil samba draaien MET DOMAIN LOGONS. Maar weet niet hoe een logon-script werkt en waar die staan. Ook NFS voor het mounten van de RH8-schijven naar de linux bakken en SQUID-proxyserver zijn mijn 'toekomst'-plannen. :lol:

  Hoe kan ik het beste mijn schijf partitioneren en hoe kan ik een logon-script schrijven? Bedankt alvast!
 • Voor al je vragen kan je ook eens op google zoeken.
  Daar staan tig how-to's en dergelijke..als je puur en alleen bovenstaande wilt hebben red je het makkelijk met RedHat..je kan ook een server distro als SME-Server van E-smith (www.e-smith.org) proberen..die installeert out-of-the-box jouw services en is via een webforntend makkelijk te configureren.
  Maar zelf zou ik voor RedHat met Webmin gaan..

  M.
 • Ik vind je pc wel erg overdone/zwaar voor wat jij wilt. Koop ergens een PII-tje met 32 Mb RAM en maak er een servertje van. Jouw pc is een typische desktop-pc voor een gui met alles erop en eraan….

  En… ik hoor veel problemen over die promise-kaartjes….
 • En… ik hoor veel problemen over die promise-kaartjes….
 • Ik heb met mijn promise kaart geen problemen, maar het is wel de laatste die ik heb gekocht! Het heeft een hele poos geduurd voor er fatsoenlijke drivers voor waren en de snelheidsmetingen blijven ook achter bij andere controllers.

  Ik heb al heel veel 'gegoogled' en veel how-to's, eigenlijk wil ik alleen iets meer weten over de 'domain-logons' daar ik er weinig over kan vinden.

  De configuratie van mij pc is best zwaar, maar wel te langzaam om altijd x gestart te hebben toch? Of zou dat best kunnen met GNome 2 of KDE 3.

  Alvast bedankt.
 • Als je toch X op een server wilt….. installeren en zo weinig mogelijk gebruiken…. niet met gnome of kde…. eventueel blackbox of zo….

  Pc blijft naar mijn mening erg overdone…
 • Wil Fluxbox of Flexbox wel eens proberen…

  PC zwaar, ja misschien wel. Ik kan er natuurlijk intern geheugen uithalen en mijn hdd eruit evenals een 4 MB PCI erin; maar dit heb ik nu eenmaal. :roll:

  Ik hoop dat ie dan snel zal draaien met die capaciteiten.
 • Grappig dat een pc als 'te zwaar' wordt beschouwd, ik ken server os-en die dit aan de lichte kant vinden ;)
  qua configuratie zie ik geen enkel probleem, ook in het gebruik van KDE of Gnome zie ik geen bezwaar. Het gebruik hiervan kan hooguit tot beveiligingsproblemen geven doordat een complexe gui nu eenmaal meer fouten en lekken kan bevatten, maar anders zie ik geen enkel probleem. Voordeel van deze desktops is dat je niet meteen in het diepe wordt gegooid, je kunt gemakkelijker wennen aan de andere werkwijze van Linux. Later kun je, als je het systeem goed genoeg kent, en een zware gui bezwaarlijk is om bepaalde redenen, de desktop er alsnog af gooien en een lichte Window manager gebruiken. Of beter nog: de server onderhouden op afstand via ssh oid.

  Max
 • [quote:1f707e9ce7="my009054"]De configuratie van mij pc is best zwaar, maar wel te langzaam om altijd x gestart te hebben toch? Of zou dat best kunnen met GNome 2 of KDE 3.[/quote:1f707e9ce7]
  Kan makkelijk. Ik draai op m'n laptop (PII-266, 4GB, 128MB) alleen maar X, kde3, evolution, mozilla, oOffice, etc zonder problemen. Gebruik de laptop veel voor ontwikkelwerk (C++ en Java), en compileren geeft ook weinig problemen.
  Op m'n gewone pc (PIII-450, 384MB, 40GB) idem dito, maar da's logisch dat die geen enkel probleem geeft als m'n flappie dat ook niet doet.

  Maar om een andere pc te kopen als je dit hebt staan is helemaal overdreven natuurlijk :wink:
 • Maar hoe kan ik samba nu als 'domain-controller' instellen en een netlogon-script maken???

  Of kan ik eventuele scripts ook downloaden of iemand een goede die ik aan kan passen???

  Alvast bedankt weer.

  NB. Ik zal er KDE 3 wel bij draaien (kwam er niet in fevruarie een nieuwe uit? :roll: ) maar X niet starten. Dan is mijn servertje lekker snel en kan ik toch de meeste instellingen grafisch doen, of vis ssh/telnet natuurlijk, ik houd wel van typen…
 • http://bovendelft.xs4all.nl/linux/samba_windows2000.php
 • Daar heb ik wat aan! Hartelijk bedankt voor de tip. Zoiets dergelijks kreeg ik via google niet gevonden, maar dit is echt een heel goede turotial.

  Ik twijfel alleen nog een beetje of ik er XP of 2000 (Windhoos) bij wil gaan draaien voor Dreamweaver en Flash…. Ik neig naar 2000 :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.