Vraag & Antwoord

OS Linux

[RH8] Netwerkkaart die direct herkent wordt

Anoniem
None
8 antwoorden
 • We delen thuis adsl. We hebben een centrale adsl modem die tevens als router dient. Op deze modem kunnen 4 pc's aangesloten worden. Momenteel is dat bij 3 pc's gelukt (allemaal windows….). De vierde pc die als webserver moet dienen is nog niet gelukt. Ik had hiervoor een netwerkkaart maar die werd ook door een van de windows pc's niet herkent (windows2000). Maar die van 2000 werd wel door linux herkent en deze netwerkkaart (realtek of zo) was actief. Het enige probleem was dat ik het internet niet opkwam en bij de windows pc's was het wel gelijk geregeld. Als de netwerkkaart actief was kon je het net op.

  Nu wil ik graag de volgende dingen weten: Van welke netwerkkaart weet ik zeker dat deze door RH8 ondersteunt wordt. En hoe configureer ik deze met de adsl modem-router (Micronet SP3352 BroadLink ADSL Router).

  Alvast heel erg bedankt en ik hoop dat jullie kunnen helpen, want ik en twee personen hebben hier zo'n 3 uur naar gekeken en het is niet gelukt.
 • Het verhaal komt een beetje warrig over.
  Welke netwerkkaart RedHat ondersteunt?
  3com, Realtek, Davicom Ethernet,
  Kijk even op de site van RedHat voor een hardware support database, met daarin de info die je nodig hebt.
 • Zoals max al aangeeft worden verschillende netwerkkaarten door Redhat ondersteunt. Een voorbeeld van een door Redhat ondersteunde netwerkkaart is deze. Maar een andere netwerkkaart met een Realtek chipset is ook goed. :wink:
 • Verder dragen de meeste netwerkkaartjes in de winkel het Linux-logo, ook een goed idee om daarop te letten..

  Max
 • Bedankt voor de reacties.

  Maar hoe zorg ik dat ik deze netwerkkaart die ondersteunt wordt het ook gaat doen. Ik had er een inzitten die het deed, RH8 zei ook dat de netwerkkaart actief was alleen hij kon geen pagina's laden.

  En deze netwerkkaart was wel gekoppeld aan de ethernet modem/router die altijd met internet is verbonden.

  De vraag is dus, hoe configureer ik deze ondersteunde netwerkkaart zodanig dat internet het ook doet?
 • Dan is de vraag, hoe heb je tot nu toe geprobeerd je internetverbinding te configureren onder RedHat?
  Voor zover ik RH ken moet je in netconfig de juiste instellingen voor je provider invullen.

  Max
 • er is geen provider alleen maar een modem die altijd op internet aangesloten is, daar moet ik verbinding mee maken. Met de windows pc's ging het vanzelf maar met linux moet ik dus instellingen invoeren en ik weet niet hoe
 • Het zal niet moeilijker zijn dan in windows. Als je een dynamisch ip-adres hebt regelt Redhat verder alles. Heb je een vast ip-adres, dan moet je die invullen, samen met de ip-adressen van de dns-servers en de gateway. In het laatste geval heb je die ook onder windows moeten invoeren en zal je ze wel ergens op een papiertje hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.