Vraag & Antwoord

OS Linux

[Slackware Current] Install op een PDC20276 RAID-controller

Anoniem
Erik den Toom
44 antwoorden
 • Die initrd kan staan waar jij wil. Met lilo zeg je initrd=path-to-initrd.
 • Owww, dus die moet ik ook in /etc/lilo.conf zetten?
 • Ik zit hier met een gigantisch probleem. Ik heb namelijk een Raid 0 array waar ik Linux op wil installeren. Ik heb al van alles geprobeerd, maar ik krijg het niet voor mekaar. Bij het installeren kan Slack de HD niet lezen. Er zijn wel wat drivers op de Promise-site te vinden, mar ik weet niet wat ik er mee aan moet. De open-source driver is namelijk een kernel-module, en ik denk dat de kernel de harde schijf moet kunnen lezen om de module te laden. En daar is die ^%*^%$#@%# module voor… de harde schijf lezen… Dus ik denk niet dat dat echt helpt.
  Ik heb het zelfs al zo gedaan: de kernel gepatched met een patch van de promise site (met een gewone hd zonder raid) en de nieuwe kernel geinstalleerd, een backup van de partitie gemaakt, en toen via SuSE (die wel wil installeren op RAID) de partitie weer teruggezet, mijn lilo aangepast, maar bij het booten kreeg ik een zwart scherm, terwijl ik eerst wel kon booten met de nieuwe kernel.
  Maar ik heb de SuSE-dingen eens zitten bekijken, en het lijkt erop dat deze wel een module gebruikt. Kijk meer eens op deze link:
  http://sdb.suse.cz/en/sdb/html/wessels_raid133.html

  De links voor de drivers zijn deze (die in het stukje zijn niet goed naar ik weet): http://www.promise.com/support/download/download2_eng.asp?productId=15&category=driver&os=1
  Het is dan de bovenste link die je moet hebben.

  Maar zou iemand mij alsjeblieft kunnen helpen?
 • Je moet de installatie zelf doen met een kernel die raid kent….

  Volgens mij kan RedHat dat standaard. Slack is erg uitgekleed…. daar zul je vast wel wat trruuks vor nodig hebben….
 • Dat is het probleem, dat kan niet…

  Je kunt alleen maar kernels laden die op de CD staan, en daar staat geen kernel bij die mijn controller ondersteunt…

  Maar op de slacksite staat hoe je een bootdisk moet maken, maar als ik lilo -r /mnt doe krijg ik de melding: This directory should need a /dev dir of zo…
 • Tjaa hij si hier al heel lang mee aan het kloten :(
  Onder SuSE werkt het dus vlekkeloos.
  Wat we ook hebben geprobeerd is de nieuwe kernel op de Slack CD te zetten, maar hoe brand je dat ding bootable?
  Hij heeft nu eerst de CD naar HDD gekopierd, kernel erbij en er een iso van gemaakt, maar dat wil dus niet booten.
 • het is echt heel moeilijk

  Misschien zou ik een hele kale suse kunnen installeren, en dan kde 3.1 erop zetten ofzo, zou dat snel zijn?
 • [quote:091fcf4d77="Erik den Toom"]Ik heb namelijk een Raid 0 array waar ik Linux op wil installeren. [/quote:091fcf4d77]
  Heb je die Slackware Current bootdisk raid.s dan al geprobeerd?

  Met die raid.s bootdisk staat de raid support op y
  [quote:091fcf4d77]
  #
  # Multi-device support (RAID and LVM)
  #
  CONFIG_MD=y
  CONFIG_BLK_DEV_MD=y
  CONFIG_MD_LINEAR=y
  CONFIG_MD_RAID0=y
  CONFIG_MD_RAID1=y
  CONFIG_MD_RAID5=y
  # CONFIG_MD_MULTIPATH is not set
  CONFIG_BLK_DEV_LVM=y
  [/quote:091fcf4d77] :roll:
 • Yep

  Die heeft de pdc20276 controller vast wel aan staan, maar linux denkt dat het een ide controller is en geen raid controller. Heb het al geprobeerd, maar helaas werkt het niet.
 • Toch als we die kernel op de CD krijgen en die is bootable dan zou het moeten werken.
  Iemand die weet hoe je een cd bootable burnt?
 • [quote:35d31fd2e0="Marcel de Reus"]Iemand die weet hoe je een cd bootable burnt?[/quote:35d31fd2e0]In Linux Magazine Nr 5 Jaargang 3 staat een artikel over een Linux Bootable CD. :roll:
 • Dat is waar ook, en laat ik die nou net hier hebben.
  Ik zal hem morgen gelijk ff voor Erik mee brengen.
 • Toch Slack? Installeer dan eerst zonder raid-spullen en compileer de kernel later met raid. Bouw dan raid-hardware daarna weer in…
 • [quote:42b4034891="MrLeeJohn"]Toch Slack? Installeer dan eerst zonder raid-spullen en compileer de kernel later met raid. Bouw dan raid-hardware daarna weer in…[/quote:42b4034891]

  zo zou ik het ook doen idd ;)
 • Dat heb ik al geprobeerd…

  Eerst slack zonder RAID, dan nieuwe kernel erin gooien, toen op CD gebrand, SuSE op RAID gezet, via SuSE Slack ge-un-tar-bz2-d, en lilo geconfigureerd, maar toen kreeg ik een zwart scherm.
  Ja, ik heb /etc/fstab aangepast.

  Maar goed, ik heb de code van de suse-drivers eens zitten bestuderen, en daaruit blijkt dat er gewoon een module ge-pre-compiled is, welke dan naar je HD gekopieerd wordt (naar /lib/modules).

  Nu kun je met de open-source drivers via een makefile ook een module compilen. Ik ga dat maar eens proberen, en dan tijdens de install na het laden van de kernel 'modprobe Fasttrak.o' doen, en als de install klaar is deze module naar /lib/modules/2.4.19/drivers/scsi kopieren. Kijken of het werkt.

  Iemand nog tips voor deze methode???
 • Dat zei ik niet!!!

  Haal die promise kaart eruit en sluit de 2e hd aan (de 3e niet). Installeer slack… hd1 en hd2. Compileer de kernel met raid. Sluit de promise kaart weer aan met hd2 en hd3 in raid0. Herstart slack (nu met raid-ondersteuning.
 • het probleem is, als ik dat doe, dat er dan geen logische data meer op de schijf is. Wat RAID0 doet is namelijk 1 bit op de ene schijf zetten, en dan de volgende bit op de volgende schijf. Met het resultaat dat je je harde schijven moet formatteren, waar slack op staat. Werkt dus niet. Ik heb het al eens geprobeerd.

  Om deze redenen is het ook zo dat het het beste is als je twee exact identieke schijven gebruikt. RAID kan namelijk slechts de kleinste schijf verdubbelen qua schijfruimte, en hij kan de langzaamste schijf verdubbelen qua snelheid. Raid is dus zo goed als het slechtste onderdeel dat er deel aan neemt.

  Of ik moet je nu nog steeds niet begrijpen… :-?
 • Dan denk ik dat je Linux op een aparte ide-schijf zonder raid moet zetten. Dan slack installen. Dan slack compilen met raid. De raid-spullen inbouwen met 2 schijven en promisekaart. En pas dan de raid-patities gaan maken en de data en dergelijk daarop zetten.

  Crasht de handel dan installer je slack opnieuw op de 1e schijf en compile je die opnieuw raid erbij. Het gaat toch om je data neem ik aan….
 • Idd dat zou natuurlijk wel werken, maar hij heeft maar 2 hardeschijven, namelijk 2x 40GB.
  Die beide zet hij in een RAID0, de Promise controller zit overigens onboard.
  Hij kan dus niet eerst installeren als zijn schijven aan de normale IDE hangen, want zodra hij dan een RAID0 weer aan wil maken wordt alle data op die schijven weer gewist.
 • BTW. Hoe je een bootable Slackware CD kunt maken staat in de readme in de isolinux/ directory.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.