Vraag & Antwoord

OS Linux

Upgrade Mandrake 8.1 naar 9.0: cd-writer foetsie

Anoniem
RvP
2 antwoorden
  • Mandrake 8.1 met een heleboel programma's (o.a. cd-writer) aan de praat gekregen, voor vermiste floppy-device een patch gevonden. Ligt er in de winkel een tijdschrift met MDK9.0 en die heeft KDE3 en OO 1.0.1 (ook NL).
    CD erin en opstarten maar. Upgraden? waarom ook niet. In een mum heb ik een nieuwe KDE en al mijn programma's. OO NL heb ik nog niet in NL aan de praat en ook Xine lukt nog niet (Oggle draait nog steeds), maar de floppy vindt ie probleemloos.
    Bij toeval ontdek ik dat mijn CD-writer niet meer herkend wordt. properties van het device zijn echter niet veranderd.
    Voordat ik u handmatig eea ga proberen te repareren denk ik er over MDK 9.0 gewoon helemaal nieuw te installeren. Met versie 8.0 naar 8.1 had ik daar ook goede ervaringen mee. Bijna alle problemen met herkennen van hardware losten zich op, terwijl opnieuw draaien harddrake niet hielp.
    Zijn er meer mensen die na de upgrade hun CD-writer niet meer konden benaderen? en wat was toen een (snele) oplossing? :oops:
  • Mijn oplossing zou zijn hdc=ide-scsi aan de kernel doorgeven, waarin je hdc vervangt met de devicenaam van de cd schrijver. Vervolgens moet je even kijken of de ide-scsi module geladen wordt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.