Vraag & Antwoord

OS Linux

Help Grub prompt

Anoniem
wbsoft
11 antwoorden
 • Waarschijnlijk heel simpel maar ergens gaat er iets mis. Ik doe een poging om een linux file server te installeren met RH8. Voorkeur om toch wel iets windows achtigs te hebben zeker in het begin. Gebruik hier een oude PC voor PII-233 met 245Mb en een promis ultra100 met twee HD in raid1 en een aparte HD op de interne controller met een FAT partitie en een active linux partitie. Na installatie ging het goed kwam er alleen achter dat ik RAID 0 had. Alles eraf gehaald (delpart doet wonderen) en opnieuw erop. Als ik nu start eindig ik met een grub> prompt.
  Wat gaat er mis? (ik heb het geheel nogmaals eraf gehaald en weer geinstalleerd maar behalve tijd schoot ik daar niet veel mee op)

  Bedankt,

  Edwin
 • Ik heb ooit eens een Gentoo bak ingericht. Daar kwam ik op het eind van de installatie iets tegen mbt grub.
  Zie deze handleiding punt 25.
  http://www.gentoo.org/doc/nl/gentoo-x86-install.xml
  Succes!
 • Helaas hier kom ik in ieder geval niet verder mee. Het hele installatieproces heb ik al een paar maal eerder gedaan om verschillende redenen en nu ineens kom ik op deze prompt uit. Het lijkt wel of de GUI niet wordt gestart. Ikke leek en heb dus ook geen flauw idee in welke hoek ik het moet zoeken. Wat is er minimaal nodig voor het opstarten met b.v. kde als GUI?
 • Als je de GRUB-prompt krijgt, dan is er dus niets geladen en is er iets mis in het menu van GRUB.Uit je laatste bericht begrijp ik echter dat je een linux-prompt krijgt?
 • Boot us met een dos-flop en doe "fdisk /mbr". Installeer dan opnieuw…
 • Is het grub menu te herstellen (voordat ik weer opnieuw ga installeren)?
 • [quote:1dae25d567="Road-Runner"]Is het grub menu te herstellen (voordat ik weer opnieuw ga installeren)?[/quote:1dae25d567]

  niet als je geen kernel geladen hebt want dan heb je in feite nog geen os.
  Wat je wel kunt doen is grub vertellen waar je kernel staat en kijken of die geboot kan worden.

  man grub …….ROFL

  nee ff serieus :D
  als je weet waar /boot staat kun je dit aan grub opgeven (heb hem er juist zelf afgeknikkerd omdat lilo ff vertrouwder is maar volgens mij geeft grub je wel uileg hoe je dat moet doen (ctrl B uit het bolletje hoor )
 • In welk opzicht is lilo betrouwbaarder? Op het systeem stond sowieso nog niets. Wellicht is er met rommelen toch nog een restje van dos in de boot record bliven staan. Als lilo inderdaad betrouwbaarder is dan is dat een goede reden om de cd's maar weer te voorschijn te halen.
 • [quote:20277d8b2d="Road-Runner"]In welk opzicht is lilo betrouwbaarder? Op het systeem stond sowieso nog niets. Wellicht is er met rommelen toch nog een restje van dos in de boot record bliven staan. Als lilo inderdaad betrouwbaarder is dan is dat een goede reden om de cd's maar weer te voorschijn te halen.[/quote:20277d8b2d]

  Ik zeg het wellicht niet goed ;)
  Lilo is bekent en dus vertrouwd
  Grub is nieuw en heeft de opties weer net ff anders waardoor het (voor mij altans) weer ff lastig is
 • Helder, ander vraagje als je linux als fileserver wilt gaan gebruiken (w2k clients wellicht ook over VPN) wat is dat slimmer samba of nfs?
 • [quote:d74e7ea180="Road-Runner"]Helder, ander vraagje als je linux als fileserver wilt gaan gebruiken (w2k clients wellicht ook over VPN) wat is dat slimmer samba of nfs?[/quote:d74e7ea180]

  nfs zal je niet lukken omdat windows dit niet kent :D
  dus wordt het samba.

  haal ff uit de /etc/inetd (of /etc/xinetd) het #je weg voor de regel met swat en je kunt het netjes met een browser doen (htp://ip.nummer.vanje.bak:901)

  swat heeft ook ene mooie help functie en je kunt direct samba users aanmaken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.