Vraag & Antwoord

OS Linux

Source software instaleren op SuSE 8.1 personal javascript:e

Anoniem
[DarthV]
2 antwoorden
 • Ik heb SuSE Linux 8.1, na wat kleine probleempjes heb ik het toch goed draaiende gekregen. Ik ben nu druk bezig met het instaleren van software. De .rpm bestanden kan ik moeiteloos installeren met yast2, maar nu wil ik Kmess instaleren, maar deze bevat een fout in het .rpm bestand, dus ik moet de source versie instaleren.

  Ik heb me keurig aan de aanwijzingen gehouden:
  1. pak het bestand uit
  2. cd 'de map waar het instaat' in Konsole
  3. geef het commando ./configure
  4 geef het commando make
  5 geef het commando 'make install' (als root)

  Volgens mij verliep dit alles prima, maar toen ik het commando kmess gaf in de grafische schil van KDE 3.05 meldde ie dat ie het commando niet kon vinden.

  Weet iemand hou ik dus source bestanden op SuSE Linux kan instaleren?

  Alvast Bedankt,
  linux-fred
 • Het zou kunnen dat hij het programma niet in de goede directorie heeft gedaan. Voer eens[code:1:faa78bc246]locate kmess | grep -v $HOME[/code:1:faa78bc246] in en kijk of het programma op de schrijf staat. Het 'locate' programma vraagt waar het programma op de schrijf staat en het 'grep' commando filtert de bron-code eruit. Zoek vervolgens op waar het programma hoort te staat door [code:1:faa78bc246]locate kcalc[/code:1:faa78bc246] (ervanuitgaande dat je kcalc geïnstalleerd hebt.) Als het programma verkeerd geïnstalleerd is staat er alleen bestanden van 'kmess' in de directorie en kun je die verplaatsen naar de plaats waar hij hoort te staan.

  Je kunt dit voorkomen door aan 'configure' opties mee te geven. Vaak moet je dan wel meerdere opties meegeven. Zo moet ik soms "./configure –prefix=/usr –mandir=/usr/share/man" invoeren (RH 8).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.