Vraag & Antwoord

OS Linux

Indeling Linux Mandrake

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Die losse files zijn niet bedoelt om op een cd te branden. Je kunt met rawritewin.exe in Windows 98 /Se /XP met image hd.img een boot diskette maken, om zo mandrake vanaf een directory te kunnen installeren. :roll:
 • :( :( :( :( Ik heb linux mandrake gedownload van ftp://ftp.surfnet.nl/pub/os/Linux/distr/Mandrake/Mandrake/9.0/i586/ in losse files maar nu wil ik dit op cd zetten maar ik weet niet wat er de cd moet bij elkaar. :( :( :( :( :(
 • Beetje vervelend voor je, maar je had beter de bestanden met de .iso extensie kunnen downloaden. Dat zijn cd-images, die je bv met Nero op een cd kunt branden. In principe zou je we iets moeten kunnen met de bestanden die je nu hebt gedownload, maar hoe en wat weet ik ook niet.
 • Jah dat had ik geprobeert met rawinwrite.exe maar als ik dat dan doe met die diskette komt er te staan loading…….hd.rdz en na een tijdje zegt infailed disk replace disk ofzo iets dergelijks. Dus daar schiet ik ook niet veel mee op maar die losse bestanden zijn toch het zelfde als in die iso files of niet dus als iemand die iso files gebrand heeft ken die toch kijken welke files er op die cd staan voor me.

  Groeten

  :D Richard :D
 • het beste kun je gewoon de iso's van Mandrake zelf downloaden

  http://www.mandrakelinux.com/en/ftpurl.php3#586

  kies de server die in wageningen staan , deze brand je dan met Nero ofzo , dan maak je een bootdisk met rawwrite ( windows ) en dan installeren , bijdeweg .. je hebt alleen de eerste 2 iso's nodig om MDK 9 te installeren .

  trouwens , als je de iso's gebruikt worden de cd's bootable .
 • Jah ken jah maar ik heb nu al die bestanden al dus beetjuh zonde om deze weg te gooien en eer dat ikdie iso files binnen heb ben ik ook een paar dagen verder :S
 • Indien je het downloaden teveel werk vindt, kun je Mandrake ook aanschaffen bij bijvoorbeeld:
  http://www.beljon.org.
  De 3 CD-versie van Mandrake kost daar voor € 10,50 (incl. verzendkosten).

  Just my 2 cents 8)
 • Jah oke ken het wel gaan bestellen op die site maar ik heb het juist gedownload zo dat ik niet hoefde te betalen er voor omdat het toch gratis op het internet te krijgen is dus als iemand de cd indeling van Linux mandrake heeft van alle 3 de cd´s alvast bedankt

  Groeten richard
 • Hmm, weinig reactie.
  Eigenlijk had je beter moeten nadenken toen je de boel downloadde en meteen de iso's moeten ophalen.
  Om nu uit te vogelen welk bestand waar op moet lijkt me een hele klus.
  Geen idee hoe dat bij Mandrake zit, maar SuSE levert 2300 softwarepakkketten, welke op de ftp-server in 1 map zijn gegooid. Die mag je dan dus verdelen over 6 cd'roms.
  Zelfs met een indeling van die cd-roms bij de hand lijkt me dat een flinke opgave.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.