Vraag & Antwoord

OS Linux

Masquerading op Masqueraded server

Anoniem
MrLeeJohn
7 antwoorden
 • Ik wil graag IP masquerading toepassen in RH8 en heb hiervoor verschillende HOWTO's gevolgd (www.nedlinux.nl/~bart, welke zeer uitgebreid is) en ook de howto van redhat zelf (http://www.redhat.com/mirrors/LDP/HOWTO/IP-Masquerade-HOWTO) Op zich zou dit moeten werken maar ik kan tot op heden nog niet internetten op de client (winXP). Kan dit komen omdat de server zelf achter een masquerading server zit?
 • En nu moeten wij raden wat er aan de hand is, zonder enige informatie?

  Meestal is het een win-probleem; dns-servers (hetzelfde als op de server) goed ingesteld? Gateway (is de linux-pc) goed ingesteld?
 • De winpc krijgt alle info via DHCP. Dus dat lijkt me goed. Bovendien lukt het ook niet om naar een http://ipadres te gaan. Ik vroeg me af of het uberhaupt mogelijk was achter een masquerading server een tweede masquarading server te plaatsen. Het is wel mogelijk om vanaf de gateway te internetten.
 • ALs je windowsbak achter een router zit, dan moet die dus van de router een ip-adres krijgen. Dat kan wel met dchp, maar dan moet je op je router/server een dhcp-server hebben draaien. Dus, heb je die?
 • Ja, ik heb een DHCP server draaien en de winbak krijgt keurig alle info van de linuxserver. Ik kan ook sshen, webmin naar de server, maar niet verder. Dit zou ik volgens mij op moeten lossen met die IPTABLES maar daar ben ik druk mee bezig en het lukt niet. Nu vroeg ik mij af of dat lag aan het feit dat m'n server ook weer achter een masquerading server zit.

  De enige manier waarop het tot nog toe gelukt is, is via een PROXY (squid). Dit is alleen veel te omslachtig.
 • Probeer het eerst eens zonder masgerading en kijk of dat wel werkt. Verder kun je met Iptables -L zien wat er zoal gebeurt.
 • Het was inderdaad een DNS probleem in combinatie met een verwisseld IPadres. Maar nu het volgende. De winpc krijgt z'n info via DHCP, net als de Linuxrouter. Om het systeem nu werkende te krijgen heb ik de DNS-server van de provider op moeten geven in dhcpd.conf.

  option domain-name-servers 195.162.196.2;

  Is die de juiste manier of kan het ook anders (dat de dhcpserver op mijn server de DNS adressen automatisch doorgeeft). Of moet ik dan dmv BIND zelf een DNSserver installeren?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.