Vraag & Antwoord

OS Linux

[win4lin] wat is het en wat doet het?

Anoniem
maximilaan
2 antwoorden
  • Er is al een topic over een specifiek probleem, maar even algemeen? Is het een soort VMWare, of Cross-over? Ik zag namelijk dat win4lin beschikbaar is voor Gentoo en vraag mij dus af wat ik er allemaal mee kan. Variant op Wine?
  • het lijkt op vmware maar de werking is anders..
    win4lin is niet echt een virtual machine opzet zoals VMware.. maar gebruikt daadwerkelijk de kernel voor zijn hardware support (kernel dient aangepast te worden om win4lin te kunnen draaien) Hierdoor is het mogelijk om met win4lin (via bijv. winsock) een aantal windows OS's te draaien. rechtstreeks op de kernel. Echter zal win2000 of winXP niet draaien. win98 of winME echter wel. Het voordeel van win4lin is, dat het aanzienlijk sneller is dan VMWARe. waar VMware al gauw 256mb intern nodig heeft om een WinOS een beetje te draaien, heb je voor win4lin/win98 de windows 98 systeem eisen nodig.. ongeveer 30mb intern geheugen voor win4lin engine en win98.
    Het leuke is dat win98se dan geen OS meer is, maar een applicatie of tussenlaag. Nog grappiger is,dat windows dan binnen 5 seconden opstart.
    maar je hebt maar 16mb geresereerd onder windows beschikbaar aan geheugen .

    Hoe het technisch precies werkt weet ik niet.. ik zou ff kijken op netraverse.com

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.