Vraag & Antwoord

OS Linux

samba-server en router: doet het niet

Anoniem
water
6 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  op het gevaar af dat dit niet helemaal de goede forum is, wil ik toch even het volgende probleem voorleggen. Ruim 4 jaar heb ik een linuxserver draaien op zolder met o.a. Samba. Draait als een speer en de samba-shares zijn van alle andere (windows-) pc's te benaderen. Toch maar meegegaan in de vaart der volkeren en een sitecom draadloze router gekocht zodat mijn notebook draadloos contact kan leggen met het www enz. Op de router is ook een pc aangesloten via een netwerkkabel. Alles draait, maar: ik kan nu mijn mailserver en samba-server niet meer gebruiken.

  Schets: kabelmodem is aangesloten op de server op eth 0, op eth 1 zit de router, op de router zitten de notebook en de pc. Eth 1 heeft ip 192.168.0.99, de router ip 192.168.123.254 met gateway 192.168.0.99. WAN- ipadres van router is 192.168.0.1. Op de router draait een dhcp-server. Nou heb ik toch sterk het vermoeden dat deze dhcp-server roet in het eten gooit. Ik heb al de diverse domeinen opgegeven in de firewall e.d. maar no go, helaas. www, ftp, ssh, telnet enz draait wel. Ik zie vast iets over het hoofd, maar wat ?

  Bedankt voor het meedenken,

  Joep
 • [quote:9d276bb9b0="Joep de Boxer"]

  Schets: kabelmodem is aangesloten op de server op eth 0, op eth 1 zit de router, [/quote:9d276bb9b0]

  Hm, de kabelmodem moet toch aan de router hangen, en niet aan de server?


  Max
 • normaal wel, maar ik heb hem dus in een bestaand netwerk geintergreerd, kan dus ook….als ik het kabelmodem eerst in de router plug, hou ik hetzelfde probleem…daarnaast vertrouw ik meer op de firewall in de server… :roll:
 • Doet alleen de verbinding via de wan het niet meer, of doet helemaal niets meer iets?
 • Als de router via de server verbinding maakt met Internet, dan moet ook op die server een router aanwezig zijn volgens mij, anders stuurt deze de requests van de router niet door naar de kabelmodem..

  Max
 • Waarom hou je het niet gewoon bij de router van je server en koop je een draadloze switch / hub??? nu heb je dus een router/firewall achter een router/firewall.

  Je kan ook proberen eerst de router en dan pas de server. De ingebouwde firewall van je router voldoet ook goed.

  Correct me If I am wrong maar omdat je router nu achter de server zit, zit ie dus niet als een losse pc op de netwerk Hub van de router maar zit de server eigenlijk al op het "internet gedeelte" (beetje moeilijk uitgelegt maar ik hoop dat je het snapt.

  Hou het gewoon simpel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.