Vraag & Antwoord

OS Linux

[Red Hat 8.0] ADSL - Tiscali light (babyxl)

Anoniem
djezzer
6 antwoorden
 • Kabelinternet gaat er weer uit bij mij … het werkte wel, maar Casema maakte er administratief een bende van: verkeerde afschrijvingen, [u:bd7672d886]nooit[/u:bd7672d886] reageren op post, hun 0900-nummer werd kennelijk bemenst door één persoon, etc.

  Nu heb ik net ADSL (en wel: "light" over ISDN) van Tiscali besteld. Dat wordt in mijn geval geleverd door BaByXL. Nu is hun site èrg GNU/Linux onvriendelijk: maar hoe staat het met hun product? Zijn er mensen met (positieve of negatieve) ervaringen met BaByXL ("light" en ISDN) onder GNU/Linux? Ik heb namelijk nog een weekje bedenktijd nadat ik de boel thuis heb ontvangen!
 • 't Werkt als een speer! Ik heb niet de light (maar de basic), wel op isdn en via babyxl. Werkt uitsteekbaar onder linux [RH8].
  Instellen was eenvoudig, geen bijzondere handelingen voor nodig.

  Greetz, dJezzer 8)
 • Mooi, ik lijk geen slechte keus gemaakt te hebben! Mocht het toch tegenzitten dan zal ik hier nog wel even posten. Hopelijk wil dJezzer (of iemand anders) dan wel weer helpen …

  En nu verder maar hopen dat Casema wel in staat - en bereid - is om zich te houden aan de niet-goed-geld-terug garantie … heb zo m'n twijfels!
 • Nou, 't is gelukt. Niet alleen heb ik mijn geld terug van Casema, maar ik heb bovendien ADSL-lite van BaByXL aan de praat gekregen. Enige probleem was dat je de verbinding moet activeren op een speciale internetpagina op de BaByXL Installatie Server. (Dat is tot op dat moment kennelijk de enige pagina die je over ADSL zou kunnen opvragen. Verder is die pagina zo te zien voor niemand beschikbaar …) Onder Linux kreeg ik daar alleen helemaal niets te zien, dus voor de activering was ik genoodzaakt Windows XP toch maar weer eens op te starten. Ook de gewone pagina's van BaByXL heb ik trouwens tot op heden nooit goed kunnen bekijken onder Linux … schande!

  Bij wijze van compromis, zal ik maar zeggen, kon ik die speciale pagina nog wel bekijken met Mozilla … activering aanklikken en snel terug naar Linux!

  Had djezzer hier een betere methode voor?
 • nope 8)
  /me heeft een dualboot win98/RH8.0 bak staan, speciaal voor dit soort noodgedwongen onzin.

  Greetz, dJezzer 8)
 • Ondertussen ben ik erachter dat je de site van BaByXL wel te zien krijgt (en eigenlijk zelfs prima te zien krijgt!) als je in Konqueror de User Agent zet op iets onzinnigs als Explorer 5.0 en Windows 95 (welke combinatie van Microsoft software je kiest, maakt overigens kennelijk niet zoveel uit). Het heeft er dus alle schijn van dat men bij BaByXL er maar vanuit gaat dat (laat ik zeggen) andere browsers niets of onzin naar zich toegeworpen moeten krijgen. Misschien zal ik daarover eens een beleefd mailtje sturen …

  Inmiddels denk ik daarom dat die speciale pagina met deze truc waarschijnlijk wel tevoorschijn was gekomen. Had ik dat beseft, dan had me dat weer een hoop gedoe gescheeld.

  Overigens: welke techneut kan mij duidelijk maken waarom een ADSL verbinding via een site die je kennelijk alleen kan zien als je ADSL vebinding loopt, moet "activeren"? Ik snap dat eigenlijk niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.