Vraag & Antwoord

OS Linux

[ KDE ] Steeds terugkerende venster

Anoniem
my009054
3 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Even enkele vraagjes:

  [b:21cd48a28a] VRAAG 1 [/b:21cd48a28a]
  Ik draai RedHat 8 met GNome 2 en KDE 3. Persoonlijk vind ik KDE wel iets mooier en ook uitgereider. Maar als ik nu KDE start, start ie ook automatisch OpenOffice. Dat komt omdat hij de 'sessie' herstelt van de vorige keer. Dat is nou net probleem, ik werk vaak met veel programma's verspreid over enkele bureaubladen en als ik dan uitlog vergeet ik er wel eens eentje te sluiten. Elke keer als ik KDE start worden die dus weer allemaal herstelt.

  Ik wil gewoon met KDE starten en verder GEEN programma's gestart hebben. Ik heb bij het uitlogvenstertje de knop 'sessie herstellen bij volgende login' reeds uitgevinkt, maar toch blijft bijvoorbeeld OpenOffice terugkomen.

  [b:21cd48a28a] VRAAG 2 [/b:21cd48a28a]
  Op mijn server die ik volgende week ga inrichten, wil ik blanco starten. Dus geen X. Pas als ik dan 'startx kde' typ mag die starten. Hoe kan ik dat instellen en kan dat ook al tijdens de setup? Ik gebruik RH8

  Alvast bedankt.
 • 1: Alle programma's afsluiten, uitloggen (met de sessie herstellen) en de volgende keren de sessie niet laten herstellen.

  2: Je kunt de default init veranderen in '/etc/inittab'. Om dat naar grafische modes te gaan moet je wel als root 'init 5' invoeren.
 • En… bij de installatie van RH kun je aangeven of je server in tekst of grafische modus moet opstarten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.