Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

[gentoo] Lexmark Z53

Anoniem
sjefke
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb met succes Gentoo 14. rc2 geinstallerd. Alles werk naar behoren, echter ik krijg mijn USB lexmark Z53 printer niet aan de praat. Deze printer werkte perfect onder SuSe 8.0.
  Als ik het *.rpm bestand met rpm -i lexmark*.rpm uit ga voeren dan krijg ik een batterij aan afhankelijkheden te zien. O.a. enscript en diverse lib*.lo bestanden.
  Iemend een idee hoe ik dit op los ??
 • Daar zit ik ook altijd mee te klooien. Maar het komt er op neer dat je toch al die libraries zult moeten gaan downloaden, en ze zijn vaak verd*md moeilijk te vinden. Misschien moet je een andere distributie nemen, gebaseerd op Debian. Die downloadt namelijk automatisch alle dependancies.
 • Lexmark printers werken in principe ook met de printerdrivers van CUPS en andere printsubsystemen van Linux. Je hoeft dus niet per se de driver van lexmark te gebruiken.
  Besluit je die toch te gebruiken, houdt er rekening meer dat lexmark alleen goed werkt met LPRNG als printersubsysteem.
  En verder: wat je kunt proberen is de driver gewoon te installeren, en via ldd uitvogelen welke libraries deze mist, en die via google proberen op te sporen..

  Succes, Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.